Şfaiţer şi Enache, nominalizaţi la superlativele anului

0

Cei doi oficiali FC Botoşani vor fi prezenţi la Gala Fotbalului Românesc de la sfârşitul anului.

 

Parcursul peste aşteptări pe care FC Botoşani l-a avut în acest an le-ar putea aduce lui Cornel Şfaiţer, preşedintele de onoare al clubului, şi lui Costel Enache, antrenorul principal al formaţiei, laurii Galei Fotbalului Românesc.

Cornel Şfaiţer este nominalizat la categoria „conducătorul de club al anului”, alături de Daniel Coman (Astra Giurgiu) şi Cristi Bivolaru (Viitorul Constanţa), în timp ce Costel Enache, antrenorul principal al FC Botoşani este nominalizat la titlul de „antrenorul cu cea mai spectaculoasă ascensiune”, tehnicianul botoşănean  concurând la această categorie cu Claudiu Niculescu (FC Voluntari) şi Edward Iordănescu (Astra Giurgiu). „E o surpriză. E onorant şi motivant pentru noi, pentru că nu am ajuns singur în această postură, ci este şi meritul echipei şi a colaboratorilor mei, care poate au muncit mai mult decât mine. Un rol important l-a jucat evoluţia echipei, care propune un fotbal bun, jucători la naţionale, cum este cazul lui Olimpiu Moruţan şi jucători cu date InStat foarte bune”, a declarat Costel Enache, care a adăugat că nominalizarea lui Cornel Şfaiţer la titlul de conducătorul anului arată că „la Botoşani se munceşte foarte bine”.

La rândul său, Cornel Şfaiţer, care a mai câştigat titlul de „preşedintele anului” în primul sezon al echipei locale în Liga I, susţine că aceste nominalizări sunt fireşti, atâta timp cât la Botoşani se munceşte cu seriozitate şi există un proiect viabil. „Noi am pus fotbalul mai presus de orice. Vrem să facem performanţă cu mijloacele pe care le avem la dispoziţie, cu jucătorii pe care îi avem. Cu seriozitate am obţinut rezultate peste aşteptări şi cred că de aceea suntem apreciaţi. Meritul nu este numai al meu, ci a tot ceea ce înseamnă FC Botoşani, începând de la magazioner şi până la acţionarii clubului, de la jucători şi până la antrenorul principal. Toţi au pus umărul ca echipa să fie acolo sus şi să ne facă să visăm la un loc de play-off la finalul sezonului regulat”, a declarat Cornel Şfaiţer.

Premiile vor fi acordate în cadrul Galei Fotbalului Românesc, organizată pe 4 decembrie, de Clubul Sportiv al Jurnaliştilor din România.

Deja ai votat!