Dorinel Bogdan Tincu, noua senzaţie a luptelor botoşănene!

0

Sala Polivalentă din Reşiţa a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute o nouă ediţie a turneului final al Campionatului Naţional individual de lupte libere, lupte greco-romane şi lupte feminine destinate categoriei seniori.

La acest eveniment judeţul nostru a fost reprezentat de trei sportivi legitimaţi la secţia de lupte greco-romane a Clubului Sportiv (CS) Botoşani şi de marele campion Alin Alexuc, legitimat la CS Dinamo Bucureşti.

Debutant la o finală de Campionat Naţional de seniori, sportivul Dorinel Tincu, care a avut nevoie de dispensă de vârstă şi acordul părinţilor pentru a putea evolua la seniori, având în vedere că este junior şi nu are nici 18 ani împliniţi, a fost senzaţia acestei ediţii a Naţionalelor de la Reiţa reuşind să obţină medalia de arbint. Performanţa obţinută de Dorinel Tincu a fost realizată în limitele categoriei 82 de kilograme, categorie la care un alt component al CS Botoşani, Andrei Coţovanu s-a clasat pe locul 4.

În finala pentru titlul naţional, Dorinel Bogdan Tincu a fost învins de mult mai experimentatul Vlad Mariea de la Steaua Bucureşti, acesta fiinf fost vicecampion mondial juniori în 2016 şi locul 3 la Campionatul European tot în 2016.

Rezultate obţinute de sportivii mei sunt de excepţie pentru secţia de lupte greco-romane a CS Botoşani la finala campionatului naţional de seniori tânărul Dorinel Bogdan Tincu a avut nevoie de acordul parental şi al mediului sportiv (n.r. de dispensă ) pentru a putea participa la competiţia de seniori. Îi prevăd un mare viitor acestui copil. De asemenea, sunt foarte mulţumit şi de evoluţia lui Andrei Coţovanu şi a lui  Alexandru Zigman, care s-a clasat pe locul 7 la 87 de kilograme”, a declarat Ion Asaftei, antrenorul sportivilor şi totodată şeful catedrei de lupte greco-romane a CS Botoşani.

Deja ai votat!
se încarcă...