joi, martie 28, 2024
AcasăSportAdversar infernal în Fed Cup

Adversar infernal în Fed Cup

România va întâlni Cehia în primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup.

 

Echipa feminină de tenis a României va înfrunta echipa Cehiei în primul tur al ediţiei 2019 a Grupei Mondiale a Fed Cup, potrivit tragerii la sorţi efectuate ieri la Londra. Cehia va fi gazdă în acest meci, care va avea loc pe 9 şi 10 februarie 2019. Cehia va juca şi finala ediţiei din acest an, contra echipei SUA, pe 10 şi 11 noiembrie, la Praga.

Antrenoarea echipei de Fed Cup a României, Alina Tecşor, a declarat că jucătoarele sale vor da totul în întâlnirea cu Cehia, pentru că obiectivul este disputarea finalei competiţiei. „N-aş putea să spun că am avut ghinion cu Cehia la tragerea la sorţi. Mie nu-mi place cuvântul ghinion. Mai ales că toţi capii de serie la tragerea la sorţi erau foarte puternici. Putea fi echipa Statelor Unite… măcar cu Cehia am mai jucat o dată şi o ştim (n.r. – în 2016). Adversarele au destule titluri, dar fetele noastre vor da totul pentru a câştiga, pentru că ne dorim să jucăm finala Fed Cup. Ăsta este obiectivul nostru”, a spus antrenoarea.

Ea a adăugat că Cehia va avea un avantaj clar prin faptul că meciul îl va disputa pe teren propriu. „Adversarele au jucătoare cu experienţă şi nu doar la simplu, ci şi la dublu. Formează o echipă sudată în această competiţie, dovadă că au câştigat de atâtea ori. Dar până în februarie avem suficient timp să analizăm, să pregătim totul pentru a câştiga. Este adevărat, ne-ar fi plăcut să jucăm cu Cehia acasă. Dar asta este, acceptăm tragerea la sorţi şi mergem înainte. Cu siguranţă au avantajul terenului propriu, al spectatorilor, pentru că acest ajutor este vizibil în Fed Cup. Dar noi sperăm să găsim răspunsurile la întrebările pe care ni le pune tenisul”, a precizat Alina Tecşor.

Cehia a învins România în ambele confruntări dintre cele două echipe, în 1980, în sferturile Grupei Mondiale, cu 2-1, la Berlin, şi în 2016, în primul tur al Grupei Mondiale, cu 3-2, la Cluj-Napoca. La Cluj, Karolina Pliskova o învingea pe Simona Halep cu 6-7, 6-4, 6-2, Monica Niculescu trecea de Petra Kvitova cu 6-3, 6-4, Halep o învingea şi ea pe Kvitova, cu 6-4, 3-6, 6-3, Pliskova a dispus de Niculescu în trei seturi, cu 6-4, 4-6, 6-3, iar diferenţa fiind făcută de dublu, unde Pliskova şi Barbora Strycova au câştigat cu 6-2, 6-3 în faţa cuplului Andreea Mitu/Raluca Olaru.

România s-a calificat în Grupa Mondială după ce a câştigat barajul de promovare cu Elveţia. Echipa noastră, formată din Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Camelia Begu şi Mihaela Buzărnescu, cu Florin Segărceanu, căpitan-nejucător, şi Alina Tecşor, antrenor, a învins cu 3-1 în meciul disputat la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Pentru sezonul viitor, ITF a aprobat ca echipele să fie formate din cinci jucătoare.

Dacă ne orientăm după forma arătată în acest moment, echipa României de Fed Cup ar fi formată din Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea, care a fost foarte nervoasă că nu a jucat în meciul cu Elveţia, la simplu. „Mă aşteptam să joc. Era prima idee, însă căpitanul decide. Eu mereu am venit la Fed Cup şi nu a contat că am fost prima, a doua, a patra. Sunt aici, dacă echipa are nevoie să joc, joc. Dacă echipa are nevoie să bat din palme, bat din palme”, a spus atunci Cîrstea.

 

Primul tur al Grupei Mondiale I

Cehia – România

Belgia – Franţa
Germania – Belarus
SUA – Australia

 

Grupa Mondială II

Elveţia – Italia

Letonia – Slovacia

Japonia – Spania

Olanda – Canada

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.5 ° C
21.1 °
15.6 °
53 %
1.3kmh
90 %
joi
21 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...