Calificarea Viitorului, compromisă în repriza a doua

Viitorul Constanţa a încheiat la egalitate cu echipa olandeză Vitesse Arnhem, scor 2-2 (1-0), meciul care a avut loc ieri, pe Stadionul Central al Academiei Hagi din Ovidiu, în prima manşă a turului al doilea preliminar al Ligii Europa la fotbal.

Viitorul a condus cu 2-0 prin dubla lui Denis Drăguş (minutele 44 şi 49), dar a primit destul de uşor două goluri, semnate de Tim Matavz (53) şi Bryan Linssen (72).

Viitorul a controlat în general meciul, arătând un plus în ce priveşte tehnica şi imaginaţia, dar lipsa de experienţă a fost de multe ori vizibilă, iar Vitesse a fost superioară în finalul întâlnirii.

Meciul a fost plictisitor în primele aproximativ 30 de minute. Portarul Valentin Cojocaru a boxat la o acţiune periculoasă (minutul 15), iar fundaşul Bogdan Ţîru a intervenit şi el salvator 11 minute mai târziu.

Alexandru Măţan s-a accidentat şi a fost înlocuit după o jumătate de oră de joc, fiind scos pe targă.Vînă a avut o acţiune personală, dar a trimis pe lângă poartă în minutul 33, iar două minute mai târziu a fost rândul lui Drăguş să fie periculos. Acesta avea să deschidă scorul cu o lovitură de cap, după o centrare de pe stânga a lui Lyes Houri, înlocuitorul lui Măţan. În startul reprizei secunde, Drăguş a reuşit dubla în startul reprizei secunde, tot cu o lovitură de cap, după un şut-centrare al lui Achim. Imediat, Vitesse a redus din handicap la o fază care nu anunţa mare lucru, Matavz fructificând o centrare a lui Buttner. În minutul 70, Viitorul a avut o dublă ocazie prin Ianis Hagi şi Achim, dar cei care au înscris aveau să fie tot oaspeţii, prin Linssen, care a trimis cu capul de lângă Mailson Lima, ce a fost apatic la această fază.

Echipa lui Gheorghe Hagi a atacat după golul primit, dar misiunea elevilor lui Hagi s-a îngreunat după ce Artean a fost eliminat pentru un fault grosolan, la puţin timp după ce a fost introdus pe teren.

Manşa secundă va avea loc pe GelreDome din Arnhem, în data de 2 august. Dacă va trece de Vitesse, Viitorul va juca în turul al treilea preliminar cu câştigătoarea dintre PAOK Salonic, echipă antrenată de Răzvan Lucescu, şi FC Basel.

Deja ai votat!