vineri, martie 29, 2024
AcasăSportMedalii aduse de botoșăneni la Europeanul de seniori din Scoția!

Medalii aduse de botoșăneni la Europeanul de seniori din Scoția!

Performanță de excepție pentru canotajul botoșănean la ediția din acest an a Campionatului European de seniori care se desfășoară în aceste zile la Glasgow în Scoția.

Cu botoșăneni în lot, Cirpian Huc, Viviana Bejinariu și Mădălina Hegheș, canotorii români au cucerit în prima zi de finale cinci medalii în cele şase probe la care au concurat, dintre care trei de aur, una de arint și una de bronz.

Singurul echipaj care nu a urcat pe podium a fost cel de patru vâsle feminin alcătuit din  Elena Logofătu, Georgiana Vasile, Nicoleta Paşcanu și Simona Radiş, care s-a clasta pe locul 5.

Cea mai frumoasă victorie a zilei a fost obţinută de echipajul masculin de patru rame, format din Mihăiţă Ţigănescu, Cosmin Pascari, Ştefan Berariu, Ciprian Huc. Performnața este cu atât mai importantă cu cât canotorii români au cucerit în urmă cu doar o sătpămână aurul la Campionatul Mondial de tineret dedicat sportivilor cu vârste între 19 și 20 de ani.

Cu timpul de 5:54,340, echipajul format din Mihăiţă Ţigănescu (20 ani), Cosmin Pascari (20 ani), Ştefan Berariu (19 ani) și Ciprian Huc (19 ani) a trecut primul linia de sosire furnizând una dintre marile surprize ale zilei.

Celelate două medalii de aur ale zilei au fost cucerite de fete la dublu rame și la 8+1. Mădălina Bereş şi Denisa Tîlvescu, au trecut primele linia de sosire ccâștigând proba cu timpul de 7:15,530. La 8+1, tricolorele au câştigat, podiumul fiind completat de Marea Britanie şi Olanda. Echipajul României a fost format din Ioana Vrînceanu, Viviana Bejinariu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Beatrice Parfenie, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea.

Medalia de argint aa delegației României a fost obținută de fetele de la patru rame. Trei dintre componentele echipajului Mădălina Hegheş, Iuliana Buhuş, Mădălina Caşu şi Roxana Paraşcanu au fost medaliate cu argint la Mondialele de tineret din urmă cu o săptămână. La Europeanul de seniori, tricolorele au condus până aproape de final, când Rusia a sprintat decisiv, fiind nevoite să se mmulțumescă cu medalia de argint.

Singura medalie de bronz pentru România a venit de la barca masculină de dublu rame, formată din Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosa. Aurul a fost câştigat de fraţii Sinkovic (Croaţia) vicecampioni mondiali en-titre, iar argintul a revenit altor fraţi, francezii Onfroy.

Duminică, România mai are trei şanse de medalii, cu tot atâtea echipaje tricolore calificate în finale: dublu vâsle categorie uşoară feminin, dublu vâsle masculin şi 8+1 masculin.

 

Iată medalile câștigate de România astăzi 

medalie de aur: dublu rame feminin – Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu

medalie de aur: patru rame masculin – Mihăiţă Ţigănescu, Cosmin Pascari, Ştefan Berariu, Ciprian Huc

medalie de aur:  opt plus unu feminin – Ioana Vrînceanu, Viviana Bejinariu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Beatrice Parfenie, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu – Daniela Druncea

medalie de argint:  patru rame feminin – Mădălina Hegheş, Iuliana Buhuş, Mădălina Caşu, Roxana Paraşcanu

medalie de bronz: dublu rame masculin – Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosa

locul 5: patru vâsle feminin – Elena Logofătu, Georgiana Vasile, Nicoleta Paşcanu, Simona Radiş

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...