joi, martie 28, 2024
AcasăSportSorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la US Open

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la US Open

Sorana Cîrstea a început pentru a treia oară la rând un turneu cu victorie în set decisiv. La New York a debutat perfect, pentru ca apoi să scape frâiele din mână.

A revenit pe calea succesului doar cu o doză împortantă de şansă, capacitată la sută la sută de o nefericită greşeală de judecată a arbitrei de scaun.

Jucătoarea din Târgovişte li s-a alăturat Irinei Begu şi Anei Bogdan în turul doi, într-un remarcabil trio BBC, după un meci de exact două ore, câştigat cu 6-3, 3-6, 7-5 în faţa americancei Alison Riske.

Risc măsurat pentru Sorana şi o eficienţă clinică în primul set

Primele 29 de minute ale partidei pot reprezenta oricând un etalon pentru jocul Soranei Cîrstea. Scăpată în primul rând de rateurile deranjante cu serviciul, Sorana s-a lansat pe turnantă pregătită de atacul final dincolo de schimbarea mingilor, după un dialog prelungit cu replici iuţi la serviciu, în care, timp de 17 puncte, nu s-a făcut nici măcar un punct pe retur. Cea căreia i-au amorţit simţurile a fost Riske: Sorana a forţat cu moderaţie returul şi a jucat cu încredere reverul care s-a dovedit a fi lovitura de spectacol şi finalizare în cele mai importante momente ale meciului.

Cîrstea a reuşit să întindă super-eficienţa din momentele cheie preţ de încă şapte game-uri, chiar dacă americanca Riske prelua pas cu pas iniţiativa, mai clar. Românca a găsit însă resurse pentru a anula convingător primele mingi de break adverse, fie cu winner de rever, fie cu as, fie cu execuţie seacă la serviciu. Crisparea a apărut înaintea liniei de finiş, atunci când brusc luciditatea din jocul româncei a dispărut, apărând dublele greşeli şi atacurile pripite. Sau eroarea în asumarea riscurilor, care a facilitat victoria parţială a americancei Alison Riske, cu un simetric 6-3 faţă de scorul primului set.

Vestea bună: Sorana a reuşit un finiş incredibil. Vestea proastă: un factor extern a produs declicul

Cîrstea a părut că se zbate în nisipuri mişcătoare şi în start de set decisiv. Forţa şi elementul de sprijin au venit din afară, după ce românca s-a simţit privată de un punct destul de important, în ceea ce ar fi putut fi chiar ultimul game al meciului. Crisparea lui Alison Riske a fost dublată, culmea, de luciditatea adusă, necaracteristic Soranei, de senzaţia de luptă nu doar împotriva adversarei, ci şi a arbitrei. Abia astfel a reuşit Sorana Cîrstea să redevină lucidă, când arbitra a refuzat să îi acorde rejucarea unui punct afectat clar de anunţul de out de la tuşă.

Ca un soldat activat, Sorana nu a cedat decât un singur punct în următoarele trei game-uri, înainte de a câştiga marea bătălie mentală, din game-ul 12 al decisivului, prin recalibrarea parametrilor de risc.

Sorana Cîrstea aşteaptă un posibil duel cu Maria Şarapova: rusoaica, favorită 22, o înfruntă pe elveţianca Patty Schnyder.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
10.6 °
71 %
6.3kmh
100 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...