five × 3 =

A password will be e-mailed to you.

Comuna Pomârla va găzdui mâine a doua ediţie consecutivă a Maratonului Nordului. La această competiţie de cilclism sunt aşteptaţi să participe aproximativ 300 de concurenţi din România, Italia, Ucraina și Republica Moldova.

Estimăm că vor fi aproximativ 300 de concurenţi. Anul trecut au fost aproximativ 100. Anul acesta se triplează numărul de participanți comparativ cu prima ediție. Ne bucură că oamenii sunt pasionați de mișcare, de sport. După ediția de anul trecut, am văzut că și în comună tinerii au început să facă mișcare, și-au cumpărat biciclete. S-a creat o emulație care este vizibilă. La ediția de anul acesta vin concurenți din toate colțurile țării, începând de la Satu Mare, Sibiu, București, Giurgiu. Eram la un curs de administrație publică la Sinaia și am fost întrebat despre acest maraton. Nu mă gândeam că acest maraton poate avea un asemenea impact. Vor fi și câțiva cicliști profesioniști din Italia. De asemenea, sunt așteptați concurenți din Ucraina și Republica Moldova. Din câte am înțeles, va veni și un fost participant la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro”, a declarat Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla.

Organizatorii au pregătit două trasee pentru cei aproximativ 300 de participanţi care vor lua startul. Un traseu de 50 de kilometri pentru profesionişti şi unul 30 de kilometri pentru amatori. Sunt trasee pitoreşti, vor merge pe coline şi vor avea vizibilitate asupra teritoriului, spre comunele George Enescu, Hilişeu, Ibăneşti şi Pomârla. O parte din traseu va fi prin pădurea Başotă. Traseul este mai dificil decât anul trecut şi mai spectaculos. Specialiştii spun că este un traseu de dificultate medie.

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...