eight + eight =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Luptătorul botoşănean de greco-romane legitimat la clubul Dinamo, Alin Alexuc, a devenit în premieră campion naţional de lupte pe plajă. Aceasta este o competiţie nouă, care din 2024 va face parte dintre probele olimpice.

Performanţa lui Alin Alexuc este cu atât mai remarcabilă, cu cât a reuşit să-l învingă în finală pe dublu campion mondial la categoria +90, Vlad Caraş (CSM Reşiţa), practicant de lupte libere. Pe locul trei s-a clasat un alt luptător campion la libere, Rareş Chintoan (Dinamo Braşov). „Soare, nisip și încă o medalie. Campion naţional la lupte pe plajă. Un teren nou pentru mine şi o variantă de luptă chiar plăcută”, a scris pe contul său de pe o reţea de socializare Alin Alexuc. Acesta a declarat că inedita competiţie l-a atras, deşi a fost la prima sa participare şi nu a avut un obiectiv, pentru că, în această probă, mai avantajaţi sunt luptătorii de libere.

Botoşăneanul ar fi fost tentat să participe la calificările pentru Campionatul Mondial, care au loc la începutul lunii octombrie, mai ales că sunt acceptaţi câte trei sportivi pe fiecare categorie. Totuşi, Alin Alexuc pune înainte de toate prezenţa la Campionatul Mondial de lupte greco-romane. „Trebuie să-mi urmez visul şi sper ca de la Mondiale să mă întorc cu o medalie cât mai strălucitoare. În aceste condiţii, nu ar putea participa la ambele competiţii. Cred că e mai important să cresc la greco-romane, pentru că timpul zboară repede, iar Jocurile Olimpice de la Tokyo se apropie. Ţelul suprem este medalia olimpică şi sunt dispus la orice sacrificiu pentru a o obţine”, a declarat Alin Alexuc.

Acesta nu a exclus ca în viitor să participe şi la alte competiţii de lupte pe plajă, chiar şi internaţionale.

se încarcă...

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Se încarcă...