spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăSportBotoşănence, în semifinale la Olimpiada Tinerilor

Botoşănence, în semifinale la Olimpiada Tinerilor

Botoşănencele Tabita Maftei şi Alina Maria Baleţchi s-au calificat în semifinale în proba de dublu rame de la Jocurile Olimpice pentru Tineret (JOT) ce se desfăşoară în această perioadă la Buenos Aires, Argentina. Sportivele descoperite de soţii Iulia şi George Bulie, legitimate încă la CS Botoşani, şi-au dominat categoric adversarele din seria a doua în care au luat startul şi pe care au câştigat-o cu timpul de cu timpul de un minut, 45 de secunde şi 78 de sutimi. Astfel, Tabita Maftei, dublă campioană mondială de juniori, și Alina-Maria Balețchi, vicecampioană mondială și europeană de juniori, vor lupta în semifinală pentru unul dintre cele două locuri ce duc în marea finală.

Aceeaşi performanţă a fost obţinută şi la masculin de Alexandru Laurenţiu Danciu şi Florin Nicolae Arteni Fîntînariu în proba masculină de două rame. Cei doi, campioni mondiali en-titre de juniori, au terminat pe locul doi în seriile de calificare cu timpul un minut, 36 de secunde şi 33 de sutimi.

În fiecare semifinală vor lua startul câte patru bărci, care vor concura pe distanța de 500 de metri, adică un sfert din distanţa clasică, fiind mai mult o cursă de viteză. Primele două clasate din fiecare semifinală vor merge în Finala A, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 din semifinale vor merge în Finala B.

 

Primele medalii româneşti

 

Cea de-a doua zi a JOT de la Buenos Aires a fost rodnică pentru reprezentanţii României care au concurat la şapte sporturi şi discipline sportive şi au cucerit trei medalii: una de aur – la judo, una de argint – la înot şi una de bronz – la haltere.

Judoka Iosif Adrian Şulcă a câştigat medalia de aur în limitele categoriei 81 de kilograme, aducând primul titlu pentru delegaţia României. El l-a învins în finală pe Martin Bezdek (Cehia) prin ippon, după ce în semifinale trecuse de Alex Barto (Slovacia)

Înotătorul Daniel Cristian Martin a obţinut medalia de argint în proba de 100 metri spate. Martin a încheiat cursa în 53 de secunde şi 59 sutimi, fiind întrecut doar de rusul Kliment Kolesnikov, care a fost mai rapid cu 33 de sutimi de secunde. Pe locul al treilea s-a clasat Thomas Ceccon, din Italia.

La scurt după ce a încheiat finala de la 100 de metri spate, Daniel Cristian Martin a realizat al cincile timp în semifinalele de la 100 de metri fluture şi s-a calificat în finala probei.

Halterofila Mihaela Valentina Cambei, legitimată la CSM Oneşti şi Centrului Naţional Olimpic Botoşani, a ocupat locul trei, în limitele categoriei 48 kilograme. Cu un total de 158 de kilograme, 70 la smuls şi 88 la aruncat, Mihaela Valentina Cambei a fost întrecuta doar de mexicanca Yesica Yadira Hernandez Vieyra, care a acumulat un total de 171 de kilograme, 74 la smuls şi 97 la aruncat, şi şi-a adjudecat aurul, şi de columbianca Yineth Milena Santoya Ortiz, medaliată cu argint după ce a reuşit o performanţa de 162 de kilograme la total, 76 la smuls şi 86 la aruncat.

Foarte aproape de medalie a fost şi halterofilul Emanuel Marian Danciu (62 kg), care s-a clasat pe locul 4, cu 258 kilograme (câte o tentativă ratată la smuls şi aruncat), la două kilograme de medalia de bronz, obţinută de columbianul Estiven Jose Villar Menjarres. Aurul a fost cucerit de indianul Lalrinnunga Jeremy, cu 274 kilograme, iar argintul a revenit turcului Caner Toptaş, cu 263 kilograme.

 

Pletea şi Dragoman în optimi la tenis de masă

 

La tenis de masă, Cristian Pletea a obţinut alte două victorii în grupă, 4-0 cu egipteanul Youssef Abdel-Aziz şi 4-2 cu azerul Khinhang Yu, iar Andreea Dragoman a pierdut cu 2-4 în faţa azerei Jing Ning. Pletea va juca în optimi cu italianul Matteo Mutti. Dragoman va juca în optimi cu poloneza Anna Janina Wegrzyn.

În schimb la tenis, Selma Ştefania Cadâr a fost învinsă de slovena Kaja Juvan cu 6-2, 7-5, în primul tur la simplu.

La gimnastică artistică, românul Gabriel Burtănete a reuşit a treia medie la sărituri, 13,733, după note de 14,433 şi 13,033. La feminin, Ana-Maria Puiu a fost a 20-a, cu 12,633 (12,733, respectiv 12,533). La inele, Burtănete a fost al 21-lea, cu 12,300.

Echipa Olimpică a României este compusă din 34 de sportivi, 21 de fete şi 13 băieţi, care concurează la 14 discipline sportive.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...