5 × two =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Jucătoarea română de tenis de masă Andreea Dragoman a cucerit medalia de bronz în proba feminină de simplu la Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) de la Buenos Aires. Dragoman a pierdut meciul din semifinale cu japoneza Miu Hirano cu 0-4, dar a întrecut-o pe Archana Girish Kamath (India) cu 4-1 (8-11, 13-11, 11-9, 11-6, 11-9) în partida pentru bronz.

Partidă a început echilibrat, dar primul set a fost câştigat, cu 11-8, de adversara sa, indianca Archana Girish Kamath. Cu un serviciu eficient, Andreea a revenit spectaculos în setul următor. A reuşit să recupereze un handicap de cinci puncte şi şi-a adjudecat setul (11-8),  echilibrând situaţia la seturi (1-1). A preluat apoi conducerea (2-1) şi s-a distanţat la 3-1 după ce în setul patru a câştigat şase puncte consecutive. Setul cinci s-a dovedit a fi decisiv, reprezentanta României încheind victorioasă partida.

Andreea Dragoman a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului, devenind prima jucătoare de tenis de masă din Europa medaliată la o ediţie a JOT.

 

România, locul 7 în clasamentul pe medalii

 

Andreea Dragoman a adus a şaptea medalie pentru delegaţia României la Buenos Aires, care se află pe locul şapte în clasamentul pe naţiuni la finalul zilei a patra de concurs, cu două de aur, două de argint, trei de bronz. Aurul a fost câştigat de judoka Adrian Şulcă (categoria 81 de kilograme) şi de halterofila Sabina Baltag (categoria 53 de kilograme), argintul a fost obţinut de înotătorul Daniel Martin (100 de metri spate) şi la dublu rame masculin (canotorii Florin Nicolae Arteni-Fîntînariu şi Alexandru Laurenţiu Danciu), iar medaliile de bronz au fost adjudecate de halterofila Mihaela Valentina Cambei (categoria 48 de kilograme), echipajul de dublu rame feminin (Tabita Maftei şi Alina Maria Baleţchi) şi de Andreea Dragoman (tenis de masă).

Echipa Olimpică a României este compusă din 34 de sportivi.

 

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...