spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăSportRemiză dramatică în faţa Serbiei

Remiză dramatică în faţa Serbiei

Naţionala de fotbal a României a reuşit un egal dramatic cu echipa Serbiei, 0-0, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa a 4-a a Seriei C din Liga Naţiunilor. „Tricolorii” au rezistat eroic, evoluând în repriza a doua în inferioritate numerică, în faţa unei echipe masive, care a dominat categoric jocul şi care a ratat un penalty prin Dušan Tadić (şut peste poartă), în minutul 45+1.

Lovitura de pedeapsă a fost acordată pentru un fault comis de Gabriel Tamaş, care l-a lovit cu piciorul în cap pe Mijat Gaćinović în careu şi a fost eliminat.

Serbia a controlat jocul şi a avut prima mare ocazie în minutul 20, când Tamaş a fost sărit de o minge, iar Mitrović a şutat puţin pe lângă poartă.

Prima situaţie notabilă a României a venit în minutul 25, când Stanciu a pătruns şi a şutat de la 20 de metri, prins de portar. Trei minute mai târziu, Răzvan Marin a tras pe jos din lovitură liberă de la 30 de metri, respins în corner de portar. „Tricolorii” au mai avut o ocazie periculoasă, la şutul lui Drăguş (minutul 35) prin faţa porţii, dar Maxim a ratat devierea. Oaspeţii au mai avut o mare oportunitate de gol în minutul 39, când Gaćinović a reluat pe lângă poartă din poziţie ideală, la centrarea lui Radonjić.

Situaţia echipei României s-a complicat în minutul 44, când Tamaş l-a lovit cu piciorul în cap pe Gaćinović şi oaspeţii au primit penalty, însă Tadić a ratat un lovitura de pedeapsă. Până la pauză, Serbia a mai avut o situaţie periculoasă prin Radonjić, dar şutul său s-a dus peste poartă.

Repriza secundă a însemnat un asediu la poarta lui Tătăruşanu, dar „tricolorii” s-au apărat eroic, cu tot efectivul, rareori reuşind să iasă din această presiune. În minutul 55, Manea a blocat salvator şutul lui Radonjić din careu, iar un minut mai târziu Stanciu a fost blocat la 20 metri de Maksimović, într-un moment în care poarta oaspeţilor era părăsită de Rajković. Apoi, Tătăruşanu a scos superb de două ori în faţa lui Mitrović, în minutele 68 şi 74.

Cvasivebutantul Tudor Băluţă a fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei României.

România, care a remizat cu Serbia şi la Belgrad, 2-2, este neînvinsă în grupă şi mai are de jucat două meciuri, cu Lituania pe teren propriu (7 noiembrie) şi cu Muntenegru în deplasare (20 noiembrie).

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10.4 °
9.4 °
86 %
2.2kmh
100 %
mar
10 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...