sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăSportBotoşaniul din nou în fruntea luptelor în România!

Botoşaniul din nou în fruntea luptelor în România!

Recent la Târgovişte a avut loc finala Campionatului Naţional pe echipe la lupte greco-romane, lupte libere şi lupte feminine.

Clubul Sportiv (CS) Botoşani şi Liceul cu Program Sportiv (LPS) Botoşani au făcut anul acesta un protocol de colaborare şi au participat la această întrecere majoră cu o echipă formată din sportivi de la cele două cluburi.

După o analiză temeinică între conducerea celor două unităţi sportive CS Botoşani şi LPS Botoşani, s-a ajuns la concluzia că împreună am putea alcătui o echipă mai puternică de lupte greco-romane. La iniţiativa domnului director Andrei Amos şi concretizată de domnul director Ioan Huncă, am decis ca în anul 2018 să facem un protocol de colaborare şi să participe în campionatul naţional cu o singură echipă CS-LPS, ceea ce a constituit o premieră pentru sportul luptelor din Botoşani. Acest proiect a dat roade şi echipa a devenit campioană naţională”, a declarat Victor Baciu, şeful catedrei de lupte-grco romane a LPS Botoşani.

La lupte greco-romane, echipa CS-LPS Botoşani s-a clasat pe primul loc cu un total de 276 de puncle, luptătorii botoşăneni fiind urmaţi de echipa CS-LPS Suceava, cu un total de 272 de puncte, CS Satu Mare cu 259 de puncte şi LPS CS Farul Constanţa, 181 de puncte.

Din echipa de lupte grecoromane CS-LPS Botoșani au făcut parte sportivii Cosmin Gavril, Alin Ailenei, Andrei Eduard Andreiesei, Florin Enache, Adrian Anton, Manuel Stoica, Nicu Adrobotoaie, Elvis Saucă, Dănuţ Ciobanu, Gabriel Mihai, Vlăduţ Robu, Alin Ciobanu şi Sebastian Şovan, echipa fiind pregătită de profesorii Victor Baciu, Ion Asaftei, Dan Iacob şi Marcel Grigore.

Palmaresul delegaţiei botoşănene la ediţia din acest an a turneului final al Campionatului Naţional pe echipe la lupte greco-romane, lupte libere şi lupte feminine a fost întregit de rezultatul de excepţie pe care echipa de lupte feminine de la LPS Botoşani l-a cucerit, elevele pregătite de profesorul Cristian Ilie Ungureanu cucerind medalia de aur şi devenind astfel campioane naţionale.

Echipa de lupte feminine LPS Botoşani, a fost alcătuită la această competiţie din sportivele Dumitriţa Cojocariu, Georgiana Răileanu, Delia Duţa, Simona Hodorogea, Andra Vătămăniuc, Beatrice Bohorodiţă, Alexandra Aciocănesei, Iustina Diţu, Cosmina Ciobanu, Maria Vişen, Cătălina Viţelariu şi Camelia Ivănescu. „Ţin să felicit toţi sportivii care au reprezentat cu cinste Botoşaniul la această ediţăie a Campionatului Naţional. S-a dovedit încă o dată că cu multă muncă şi seriozitate în pregătire rezultatele sunt pe măsură”, a declarat Victor Baciu, şeful catedrei de lupte a LPS Botoşani.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
3.3 ° C
5.6 °
2.8 °
91 %
2.3kmh
23 %
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °
mie
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...