2 × three =

A password will be e-mailed to you.

Delegaţia României a încheiat Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires cu un bilanţ de opt medalii, două de aur, trei de argint, trei de bronz.
Ultimul reprezentant al ţării noastre în competiţiile din capitala Argentinei a fost Aurelian Dragomir, care a evoluat miercuri seară în concursul mixt de sărituri în apă, alături de rusoaica Uliana Kliueva, cei doi ocupând locul 9 în clasamentul final, din 14 perechi. Astfel, delegaţia României a coborât pe locul 27 în clasamentul pe naţiuni la finalul zilei de miercuri.

 

Un sfert dintre medalii aduse la Botoşani

 

Sportivii botoşăneni au contribuit cu un sfert din zestrea de medalii. Astfel, halterofila CS Botoşani, Sabina Baltag. Aceasta şi-a dominat adversarele din cadrul categoriei 53 de kilograme şi a cucerit aurul olimpic cu un total de 177 de kilograme. Sportiva antrenată de Liliana Niculiţă şi Mircea Flămând la Centrul Naţional Olimpic Botoşani şi CS Botoşani, a smuls 77 de kilograme şi a aruncat. „Sunt campioană olimpică de tineret. E cel mai mare rezultat al meu de până acum! Aş vrea să le mulţumesc antrenorilor care m-au susţinut şi m-au ajutat să ajung unde sunt acum”, a exclamat fericită, după festivitatea de premiere, Sabina Baltag.

În urma acestui rezultat, Sabina Baltag are mari şanse de a fi cooptată în lotul de seniori pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, urmând a fi antrenată de Constantin Urdaş.

Tot de Centrul Olimpic de la Botoşani se leagă şi medalia de bronz a Mihaelei Cambei, de la CSM Oneşti, care se pregăteşte sub comanda Lilianei Niculiţă.

O performanţă deosebită a fost obţinută şi de cele două canotoare botoşănene din barca de două rame, Tabita Maftei şi Alina Baleţchi, care s-au clasat pe locul trei la capătul unei curse foarte strânse, în care bărcile de pe podium au terminat într-un ecart de doar 30 de sutimi de secundă!

După cursă, cele două botoşănence şi-au sunat antrenorii din România, soţii Iulia şi George Bulie.„Erau dezamăgite că au fost aproape de aur şi că au terminat doar pe locul trei. Mi-au spus «Doamnă, am venit doar pe trei!» Le-am liniştit şi le-am arătat că este o performanţă uriaşă. Este o medalie olimpică, într-o cursă atipică, pe 500 de metri. Dacă se concura măcar pe o mie de metri ca la ediţia anterioară sunt convinsă că altfel ar fi stat lucrurile. Oricum trebuie felicitate, pentru că au reuşit un rezultat uriaş la ultima competiţie sub culorile CS Botoşani”, a declarat antrenoarea Iulia Bulie, cea care alături de soţul ei le-a descoperit şi pregătit atât la club, cât şi la lotul olimpic.

De anul viitor, Tabita Maftei şi Alina Baleţchi vor concura pentru Steaua.

În urma rezultatelor obţinute în acest an, Tabita Maftei a fost cooptată în lotul olimpic de seniori, iar Alina Baleţchi în cel de tineret.

Celelalte medalii au fost cucerite de judoka Adrian Şulcă (cat. 81 kg) – aur, Daniel Martin (la 100 de metri şi 200 de metri spate)  şi dublu rame masculin (canotorii Florin Nicolae Arteni-Fîntînariu şi Alexandru Laurenţiu Danciu) – argint şi de Andreea Dragoman (tenis de masă) – bronz.
Echipa olimpică a României pentru Buenos Aires a fost compusă din 34 de sportivi, 21 de fete şi 13 băieţi, care au concurat la 14 discipline sportive.

 

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...