joi, martie 28, 2024
AcasăSportAlegeri la AJF Botoșani precedate de scandal: „Comisiile de anonimi scoase din...

Alegeri la AJF Botoșani precedate de scandal: „Comisiile de anonimi scoase din burtă de Zanfirescu…!”

Bogdan Zanfirescu va câştiga astăzi un nou mandat în funcţia de preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Botoşani.
Actualul preşedinte va candida singur la un nou mandat având în vedere că singurul candidat care a râvnit la funcţia de prşedinte deţinută de el, Daniel Şchiopu, nu a primit acceptul celor din AJF de a se duela cu actualul pe motiv că nuîndeplineşte criteriile prevăzute în statutul AJF.
Scandalos este însă faptul că în baza aceluiaşi statut care neste neschimbat din 2011, Şchiopu a putut candida la funcţia de preşedinte al AJF la alegerile trecute când Bogdan Zanfirescu a câştigat!
Spre exemplu, potrivit statutului AJF de la Hunedoara, Bucureşti, Vrancea, Constanţa, AJF-uri care îşi publică statuul pe site, aş avea dreptul să particip. Chiar şi la FRF am dreptul să particip pentru o funcţie de conducere. La AJF Botoşani însă nu am dreptul. De ce? Pentru că se încearcă să pună piedici inutile. În altă parte în statut se spune că e suficient să fi fost activ în fotbal în ultimii cinci ani. La Botoşani însă nu! Deşi am depus dosarul în termen, adică până pe 8 noiembrie mi-au repsins dosarul în primă fază pe motiv că nu îndeplinesc criteriile. Evident că am făcut contestaţie. Mi-au repsins din nou candidatura deşi acum patru ani am avut dreptul de a candida la alegeri. Şi era acelaşi statut din 2011! Atunci am avut dreptul de a candida, iar acum nu! După 20 de ani petrecuţi doar în fotbal ca antrenor şi şef catedră la Clubul Sportiv Şcolar (CSŞ) Botoşani, comisiile de anonimi scoase din burtă de Zanfirescu au dat un răspuns din cărţile de poveşti, că nu am dreptul de a candida la alegeri. Oricum m-am adrsat şi FRF-ului şi instanţei pe cale civilă şi vo vedea ce se întâmplă”, a declarat Daniel Şchiopu.
În vârstă de 42 de ani, acesta este şeful catedrei de fotbal a CSŞ Botoşani de 12 ani de zile, şi antrenează totzodată şi grupa de juniori A a FC Botoşani.
Acesta a spus că astăzi va fi prezent la alegeri în calşitate de membru afiliat al AJF din partea CSŞ Botoşani şi va vota împotriva lui Zanfirescu.
Ca membru filiat din partea CSŞ voi vota. La preşedinte mă voi abţine sau voi vota împotrivă. Asta e clar!”, a afirmat Şchiopu.
Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF), formată din Constantin Bosinceanu Ababei, Florin Constantin Vişan şi Petru Taielup a luat în discuţie contestaţia formulată de Daniel Şchiopu, şi în unanimitate de voturi a respins cererea acestuia, ca fiind nefondată, menţinând decizia Comisiei de analiză şi validare a dosarelor de candidatură apreciind că acesta „nu a îndeplinit pentru o perioadă de minim 4 ani una din urmatoarele funcţii: preşedinte AJF/LPF/FRF, vicepreşedinte AJF/LPF/FRF, preşedinte al unei comisii permanente din cadrul AJF/LPF/FRF sau preşedinte de club/asociaţie indiferent de nivelul de competiţiei”.
Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.5 ° C
21.1 °
15.6 °
53 %
1.3kmh
90 %
joi
21 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...