four × 2 =

A password will be e-mailed to you.

Naţionala României a fost învinsă de Ungaria cu scorul de 31-29 (17-17), aseară, la Nancy, în ultimul meci din Grupa principală 2 a Campionatului European de handbal feminin – EHF Euro 2018 din Franţa.

România a întâlnit o echipă care nu mai spera la calificarea în semifinale, dar a făcut un joc slab de apărare, inclusiv portarii, a fost lipsită de energie, iar pe final a pierdut vedeta sa Cristina Neagu, accidentată. „Tricolorele” au început în forţă meciul cu rivala istorică Ungaria şi a controlat fără probleme primele 20 de minute, conducând şi la cinci goluri, 11-6 (minutul 15), cu 13-9 (minutul 20), dar a fost egalată în finalul primei reprize şi scorul la pauză a fost de 17-17.

Ungaria a început mai bine partea secundă şi a condus în premieră, 18-17 (minutul 32), iar de la 20-20 (minutul 36) a reuşit cinci goluri consecutive, desprinzându-se la 25-20 (minutul 42). România a încercat să revină pe tabela de marcaj, a egalat, 27-27 (minutul 53), dar a pierdut-o pe Neagu, accidentată grav la genunchiul drept, după un fault comis de Planeta, iar absenţa sa a fost resimţită acut de „tricolore”, care s-au înclinat cu 29-31, ratând şi o aruncare de la şapte metri în ultimele secunde.

Cea mai bună jucătoare a meciului a fost desemnată Eva Kiss, portarul echipei maghiare. Diferenţa a fost făcută şi de jocul cu extremele, dacă România a avut doar un gol marcat, Ungaria a reuşit 11.

 

Accidentare cruntă suferită de Neagu

 

În minutul 52, Cristina Neagu a călcat strâmb în alergare şi a acuzat o durere la genunchi. Planeta Szimonetta, jucătoarea care era cu o mână pe Cristina, s-a speriat şi ea.

Medicii au intrat imediat pe teren şi au luat-o cu targa pe româncă, a cărei accidentare părea a fi una gravă. Suporterii naţionalei au început să plângă, la fel ca unele dintre jucătoarele aflate pe banca echipei noastre. Părea a fi vorba despre o ruptură de ligamente încrucişate. Aseară, la închiderea ediţiei, nu se ştia nimic oficial, doar că jucătoarea de la CSM Bucureşti a fost transportată de urgenţă la spital.

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...