spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăSportFC Botoşani poate fi duminică matematic în play-off »» Vezi ce trebuie...

FC Botoşani poate fi duminică matematic în play-off »» Vezi ce trebuie să se întâmple pentru acest lucru!

FC Botoşani îşi poate asigura matematic după jocul cu Gaz Metan Mediaş de duminică, prezenţa în premieră pentru prima dată în istorie în play-off.

Cu două etape înaintea finalului sezonului regular numai puţin de cinci formaţii sunt despărţite de două puncte în clasament şi se luptă pentur ultimele trei locuri de play-off.

Programarea jocurilor rundei a XXV-a avantajează FC Botoşani, având în vedere că toate contracandidatele la un loc de play-off vor evolua înaintea grupării lui Liviu Ciobotariu. Astfel, în funcţie de rezultatele care se vor înregistra, FC Botoşani are şansa ca la ora meciului cu Gaz Metan Mediaş să joace calificarea în play-off în faţa propriilor suporteri şi cu o victorie să acceadă în premieră la „masa bogaţilor”, botoşănenii urmând asfel a merge în excursie în ultima etapîă la mare pentru a se confrunta cu Viitorul Constanţa.

Pentu a se întâmpla acest lucru este însă nevoie de un cumul de factori. În primul rând trupa pregătită de Liviu Ciobotariu, este condamnată să câştige duelul cu Gaz Metan Mediaş care va avea loc pe „Municipal” duminică, 24 februarie, de la ora 17:00 şi să spere că echipele cu care se află în luptă directă pentru un loc de play-off, Sepsi OSK, Viitorul Constanţa şi Poli Iaşi se vor încurca în această rundă.

În cazul unei victorii cu Gaz Metan, FC Botoşani ar acumula 38 de puncte. Cum la Sf. Gheorghe, Sepsi va primi vizita celor de la Viitorul, un succes al celor de la Sepsi ar scoate definitiv formaţia lui Hagi din această luptă: Sepsi ar acumula 39 de puncte iar Viitorul ar rămâne cu 34 de puncte şi ar fi la patru puncte distanţă de FC Botoşani, luând aici în calcul victoria botoşănenilor cu ardelenii.

De asemenea pentru a putea sărbători calificarea în play-off în cazul unui succes cu Gaz Metan, FC Botoşani trebuie să beneficieze şi de un eşec în Copou al lui Poli Iaşi cu CFR Cluj. Ieşenii ar rămâne cu 34 de puncte şi nu ar mai avea nicio şansă la play-off în ultima etapă.

În schimb, în cazul în care ori Viitorul ,ori Iaşi, ori în cazul în care ambele nu pierd în această etapă, calificarea în play-off se va decide în ultima etapă a acestui sezon regular.

De remarcat ar fi că nici Astra, care este pe locul 4 cu 36 de puncte, nu este sigură de calificarea în play-off cu un succes în această rundă pe teren propriu cu FC Hermannstadt. În funcţie de ce se va întâmpla în această rundă, sunt şanse foarte mari ca lupta pentru play-off să se încheie abia în ultima etapă a acestui sezon regular.

 

Programul echipelor angrenate în lupta pentru play-off:

Locul 4- Astra Giurgiu- 36 pct.

a) FC Hermannstadt

d) Universitatea Craiova

Locul 5- Sepsi OSK Sf. Gheorghe- 36 pct.

a) Viitorul Constanța

d) CFR Cluj

Locul 6- FC Botoșani- 35 pct.

a) Gaz Metan Mediaș

d) Viitorul Constanța

Locul 7- Viitorul Constanța- 34 pct.

d) Sepsi OSK Sf. Gheorghe

a) FC Botoșani

Locul 8- Poli Iași- 34 pct.

a) CFR Cluj

d) FC Hermannstadt

*) notă:

a) joc acasă

d) joc în deplasare

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10 ° C
10 °
9.4 °
95 %
3.1kmh
100 %
mie
19 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
18 °
Dum
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...