4 × five =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-3, 7-5, pe ucraineanca Lesia Tsurenko, locul 23 WTA, calificându-se în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Dubai.

Din 9 februarie, Halep a jucat opt meciuri în 12 zile, mai mult ca la un grand slam, pierzând doar unul, finala de la Doha. Oboseala s-a acumulat, dar jucătoarea română continuă să tragă de ea şi încearcă să joace cât mai bine. După numai o săptămână, Halep a avut-o în faţă din nou pe Lesia Tsurenko, jucătoare ce şi-a format un complex în faţa fostului liderul WTA. La Doha, Halep s-a impus cu 6-2, 6-3, într-o oră şi 20 de minute, acum a fost 6-3, 7-5, în acelaşi timp şi cu o desfăşurare asemănătoare.

Disputat pe o vreme vântoasă, meciul de la Dubai a fost unul de uzură, cu schimburi lungi şi multe greşeli, şi de o parte şi de cealaltă. Halep şi-a plimbat foarte bine adversara stânga-dreapta pe fundul terenului, dar a avut probleme când a dorit să încheie punctul. În acele momente, românca a fost destul de imprecisă. Când a ales să fie răbdătoare şi să aştepte greşeala de dincolo de fileu, Tsurenko a „rezolvat” situaţia, cu numeroase erori. Energia Simonei Halep părea că se scurge din ce în ce mai mult în partea a doua a jocului, în timp ce Ţurenko opunea o rezistenţă din ce în ce mai mare şi îşi creştea nivelul de agresivitate. Dar Halep a avut din nou sprintul final şi a câştigat al şaptelea meci cu Tsurenko.

Calificarea în sferturi este recompensată la Dubai cu un premiu de 59.960 de dolari şi cu 190 de puncte WTA.

Simona Halep nu a mai jucat la Dubai din 2016. Ea a câştigat ediţia din 2015 a turneului din Emiratele Arabe Unite, când această competiţie era tot de categorie Premier 5.

se încarcă...

Apreciază calitatea articolului

4 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...