vineri, martie 29, 2024
AcasăSportFinala pentru play-off Viitorul- FC Botoșani pune Federalii în gardă »» Aici...

Finala pentru play-off Viitorul- FC Botoșani pune Federalii în gardă »» Aici ai motivele pentru care Federalii vor Viitorul și nu FC Botoșani în play-off!

Finala pentru play-off de duminică de la ora 17:00 dintre Viitorul și FC Botoșani, este așteptată cu mare interes și de către cei care conduc destinele fotbalului românesc.

O eventuală ratare a play-off-ului pentru Viitorul l-ar pune în mare dificultate pe selecționerul echipei de tineret a României, Mirel Rădoi în persepctiva participării la Campionatul European sub 21 de ani, care va avea loc în vară, în Italia!

Interesul FRF e acela ca Viitorul să fie echipa care să meargă în play-off deoarece astfel constănțenii eligibili din lotul lui Hagi ar avea vacanță și s-ar prezenta odihniți la lot în perspectiva Europeanului.

Dacă se califică în play-off, Viitorul va termina sezonul pe 19 mai, iar jucătorii ar avea posibilitatea să primească o vacanță de o spătămână, după care să se pună la dispoziția lui Rădoi.

În caz contrar, dacă Viitorul nu prinde play-off-ul, atunci constănțenii vor juca până pe 2 iunie când se termină play-out-ul, iar fotbaliștii „Regelui” nu vor mai putea să primească nicio zi liberă urmând a merge direct în cantonamentul premergător turneului final.

Ori sunt șanse mari ca un sfert din lotul pe care România îl va deplasa în Italia să fie de la Ovidiu, iar în lotul pentru European să fie prezenți fotbaliștii Viitorului Radu Boboc, Virgil Ghiță, Tudor Băluță, Denis Drăguș, Ianis Hagi, Alexandru Mățan și Andrei Ciobanu, mulți dintre aceștia fiind chiar titulari.

De partea cealaltă, de la Botoșani, în atenția lui Rădoi se află doar Răzvan Oaidă, care a revenit dup o accidentare și Lorand Fulop.

FC Botoșani se află pe locul 6 înaintea ultimei etape a sezonului regular cu 36 de puncte, cu unul peste Viitorul care este pe locul 7. Echipa care va câștiga finala de duminică de la Ovidiu va merge în play-off. În ecuația play-off-ului poate apărea și Poli Iași. Echipa lui Flavius Stoican se califică în play-off dacă câștigă meciul cu Hermannstaddt, iar FC Botoșani și Viitorul termină la egalitate. Botoșănenii se pot califica în play-off și cu o remiză la Ovidiu cu condiția ca ieșenii să nu câștige cu Hermannstadt!

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...