thirteen + seven =

A password will be e-mailed to you.

Liviu Ciobotariu, antrenorul principal al FC Botoșani, și-a asumat astăzi în cadrul unei conferință de presă, parcurrsul slab al echipei din ultimul timp și seria de șase jocuri consecutive fără victorie, serie care a făcut ca gruparea să ajungă la doar două puncte de baraj.

„Îmi asum în totalitate rezultatele negative așa cum am avut succese și am avut un parcurs bun am fost mândru și m-am bucurat. Trebuie să recunosc că suntem într-un blocaj, nu reușim de cinci meciuri să ieșim din acest blocaj. Suntem într-o perioadă dificilă, grea, nu mai avem încredere în noi și aici mă refer la jucători, nu mai avem personalitate, jucăm cu frâna de mână trasă. Faptul că rezultatele pozitive nu apar s-a instaurat o stare negativă la jucători. Le lipsește moralul, încrederea, personalitatea și asta a dus la ceea ce se întâmplă în momentul de față la echipă. Este adevărat că sunt și jucători ieșiți din formă, facem în continuare greșeli individuale dar pun acest aspect pe lipsa de încredere. Sper la o tresărire de orgoliu și mă bazez pe caracterul jucătorilor. Am vorbit cu ei după fiecare meci și le-am spus că nimic nu ne poate ajuta decât noi înșine, să arătăm să dăm mai mult pe teren, că suntem o echipă bună care ne-am bătut pentru primele șase locuri. Nu ne poate ajuta nici cei din conducere, nici suporterii, nici voi presa. Noi suntem singurii care putem ieși din această situație. Nu este ușor de gestionat pentru că și jucătorii trec prin momente grele, eu sunt alături de ei și vreau să vă spun cu cea mai mare sinceritate că nu mi-am pierdut încrederea în ei chiar dacă sunt ieșiți din formă. Îi înțeleg pentru că și eu am jucat fotbal și am trecut prin lucrurile acestea”, a declarat Liviu Ciobotariu.

Tehnicianul a a spus că a avut o discuție cu acționarii echipei și le-a explicat clar acestora opinia sa vis-a-vis de situația în care a ajuns echipa, garantându-le totodată acestora că va scoate echipa din criză.

„Sunt un antrenor cu o oarecare experiență în Liga 1 la echipe de top, am antrenat și echipe care au avut probleme însă nu-mi aduc aminte să fi trecut prin această situație. Eu trebuie să-mi păstrez luciditatea, nu am intrat în panică, încă am puterea să scot echipa pentru că soluții sunt. Nu vreau să pun presiune pe jucători dar și ei trebuie să ma ajute să putem ieși din impas. Eu nu am cedat, nu am ridicat brațele, sunt un luptător, am fost și ca jucător și ca antrenor. Sunt încăpățînat să fac multe lucruri pozitive și sunt convins că pot să le fac dar am nevoie și de susținerea jucătorilor. Mi-au dovedit că au capacitatea de a se mobiliza la jocurile pe care le-am câștigat. Dacă nu aveau calitate și determinare nu ajungeam să avem rezultatele pozitive pe care le-am avut. Este un blocaj în momentul de față”, a conchis „Ciobi”.

Apreciază calitatea articolului

5 VOTURI - MEDIE: 4,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...