miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăSportCalificare istorică pentru voleibaliștii botoșăneni Ștefan Avasiloaie și Tiberiu Iacob cu naționala...

Calificare istorică pentru voleibaliștii botoșăneni Ștefan Avasiloaie și Tiberiu Iacob cu naționala „under 17” la Campionatul European!

Cu botoșănenii Ștefan Avasiloaie și Tiberiu Iacob în lot, naționala masculină de volei „Under 17” a României a realizat o performanță istorică, calificându-se la turneul final al Campionatului European care va avea loc în vara acestui an.

Jucătorii pregătiți de antrenorul lotului național Constantin Burungiu nu au avut adversari la turneul de calificare desfălurat la Ploiești, obținând victorii pe linie, 3-2 cu Slovenia, 3-1 cu Danemarca și 3-1 cu Estonia.

Astfel cu acest parcurs senzațional, România s-a calificat în premieră la un turneu final al unui Campionat European masculin Under 17, o competiție aflată la a doua ediție.

Turneul final al Campionatului European masculin de volei Under 17, ediția 2019, va avea loc în perioada 13-21 iulie, în Bulgaria. Organizatorii au anunțat deja că toate meciurile vor avea loc la Sofia.

Stelian Ghițun, antrenorul cleor doi sportive bootșăneni care au reușit această performnață remarcabilă, este convins că naționala under 17 a ROmâniei va face o figură frumoasă la turneul final al Campionatului European.

„Mă bucur enorm pentru performanța realizată de băieții mei. Au scris istorie sub tricolor și sunt mândru pentru ceea ce au reușit. Avem o națională valoroasă și cu siguranță vom reuși să obținem u rezultat mare la turneul final al Campionatului European”, a declarat Stelain Ghițun, antrenorul echipei CSȘ Botoșani, la care sunt legitimați Ștefan Avasiloaie și Tiberiu Iacob.

Alături de România, din celelalte grupe preliminare disputate au obținut calificarea naționalele Rusiei, Portugaliei, Franței și Greciei, în calitate de câștigătoare de grupe. În plus, Belarus a ajuns la turneul final din postura de echipa cel mai bine clasată dintre ocupantele locurilor secunde. Cele 6 echipe au completat tabloul turneului final, acolo unde erau deja calificate Bulgaria, Turcia, Polonia, Cehia, Finlanda și Italia.

Tragerea la sorți a celor două grupe de câte 6 echipe va avea loc, în cursul lunii viitoare.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.9 ° C
11.1 °
9.3 °
86 %
2.7kmh
100 %
mar
11 °
mie
11 °
joi
6 °
vin
11 °
sâm
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Și se plâng oamenii că nu sunt parcări în oraș. Iată că sunt, dar nu știu ei să le identifice.

EDITORIAL

De ceva timp suntem efectiv striviți de campania electorală, iar cei care visează la un nou mandat nu au pierdut ocazia de a ieși...

EPIGRAMA ZILEI

Cazul e nemaipomenit Și m-a lăsat fără cuvinte : Primul din clasă la tocit Spun toți că-i ... brici la minte!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...