4 × 2 =

A password will be e-mailed to you.

Formațiile de liga a II-a, Chindia Târgoviște și Acadmia Clinceni și-au asigurat matematic cu o etapă înaintea finalului sezonului competițional promovarea pe prima scenă fotbalistică a țării.

Dacă echipa din Târgoviște va reveni în primul eșalon duă o absență de două decenii în schimb pentru echipa comunală Academia Clinceni aceasta va fi prima participare din istorie, performanța fiind de-a dreptul fabuloasă, Clinceniul devenind echipa din cea mai mică localitate prezentă vreodată în Liga 1. Promovarea istorică pentru Clinceni a fost reușită în prelungirile partidei pe care elevii lui Ilie Poenaru au susținut-o pe teren propriu în penultima rundă a Ligii secunde cu FC Argeș, scor 2-1. Conduși încă din debutul meciului de piteșteni pe tabela de marcaj, ilfovenii au reușit să întoarcă soarta partidei în ultimele minute ale partidei, reușind să câștige cu 2-1 și să obțină astfel punctele care să le asigure promovarea istorică în Liga 1.

Performanţă echipei din comuna ilfoveană vine la mai puţin de patru ani de adoptarea echipei care a început la Buftea, s-a mutat la Clinceni, apoi la Piteşti şi în 2015 a revenit înapoi la Clinceni fiind redenumită Academica Clinceni, reușind astfel și promovarea.

FRF a anunțat că echipa din Clinceni a obținut licența pentru sezonul viitor al Ligii 1 astfel că sunt toate șansele ca Academia să dispute toate partidele din prima ligă pe teren propriu.

Cu o etapă înaintea finalului sezonului în Liga a II-a , pe primul loc se află Chindia cu 85 de puncte, urmată de Academia cu 84 de puncte. Pentur locul al 3-lea care asigură prezența la barajul pentru accederea îîn prima ligă, baraj care se va da cu echipa care va termina play-out-ul pe locul 6 se luptă U Cluj și Petrolul.

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...