vineri, martie 29, 2024
AcasăSportAdversari de Liga Campionilor pentru FC Botoşani

Adversari de Liga Campionilor pentru FC Botoşani

FC Botoşani se va reuni luni seară, la ora 17:00, şi după câteva zile de acomodare la efort şi vizite medicale, jucătorii şi staff-ul tehnic vor pleca în Austria, la Fügen, unde vor sta în cantonament pe perioada 21 iunie – 5 iulie.

În cele două săptămâni de pregătire montană, echipa locală va disputa cinci meciuri amicale, în care vor întâlni formaţii puternice, unele devenite deja tradiţionale în stagiile de pregătire, dar şi echipe mai slab cotate în competiţiile în care participă.

De departe cele mai bune echipe pe care le vor întâlni fotbaliştii FC Botoşani sunt: Ludogoreţ Razgrad, care, în această vară, a cucerit cel de al nouălea titlu consecutiv, şi Dinamo Kiev, vicecampioana Ucrainei şi una dintre cele mai titrate formaţii ale Europei de Est. Ambele adversare vor juca în această vară în preliminariile Ligii Campionilor şi au mai întâlnit în pregătirile din anii anteriori FC Botoşani.

Meciul dintre FC Botoşani şi Dinamo Kiev va fi cel de al patrulea dintre cele două formaţii, cele trei întâlniri anterioare având tot caracter amical. Până în prezent, palmaresul este favorabil ucrainenilor, care au două victorii (n.r. – 3-0 pe 14 iulie 2014; 1-0 pe 9 iulie 201). Un meci s-a terminat la egalitate, scor 1-1, pe 1 iulie 2017.

Un alt adversar tradiţional pentru FC Botoşani în perioada de pregătire, dar iarna până acum, este Ludogoreţ. Echipa locală şi multipla campioană a Bulgariei au disputat până acum două meciuri, dar în pauza competiţională de iarnă. În primul meci, cel de pe 17 ianuarie 2018, s-au impus bulgarii cu 2-0, iar în cel din acest an, de pe 15 ianuarie, elevii de atunci ai lui Liviu Ciobotariu au câştigat cu 3-1, palmaresul direct dintre cele două formaţii fiind egal.

Un alt adversar de calibru din pregătiri este FK Jablonec, formaţia cehă terminând pe locul 4 în play-off-ul primei ligi şi urmând să joace în calificările Ligii Europa. FC Botoşani şi FK Jablonec s-au întâlnit într-un meci amical pe 9 iulie 2016, câştig de cauză având cehii.

Jablonec nu este singura formaţie din prima ligă cehă ce va juca împotriva echipei botoşănene. În programul amicalelor din această vară figurează şi FK Příbram, care a jucat în play-out-ul primei ligi şi s-a menţinut după ce a remizat, 3-3, în deplasare cu FC Brno, iar în meciul retur a terminat, pe teren propriu, 0-0.

FC Botoşani şi FK Příbram s-au întâlni o singură dată, vara trecută, pe 11 iulie 2018, victoria revenind echipei cehe cu scorul de 2-0.

Cel mai slab cotat adversar din turneul de pregătire din Austria este cel din primul meci şi anume SC Schwaz, echipă ce a terminat pe locul 7 în Liga regională Vest din Austria, un fel de Liga a III-a. Cele două formaţii nu s-au mai întâlnit până în prezent.

 

Programul meciurilor amicale ale FC Botoşani

25 iunie: FC Botoşani – SC Schwaz, (locul 7, Liga regională Vest Austria)

27 iunie: FC Botoşani – Ludogoreţ Razgrad (campioana Bulgariei)

30 iunie: FC Botoşani – FK Jablonec (locul 4 în play-off-ul din Cehia)

2 iulie: FC Botoşani – FK Příbram (locul 4 în play-out-ul din Cehia)

4 iulie: FC Botoşani – Dinamo Kiev (vicecampioana Ucrainei)

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...