four × 3 =

A password will be e-mailed to you.

Botoşăneanul George Hobjilă, 20 de ani, student în anul I la Facultatea de Mecanică, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI), va participa anul acesta la proba de Taekwondo la Universiada, sau Jocurile Mondiale Universitare, competiţie internaţională multi-sportivă organizată de Federaţia Internaţională a Sportului Universitar (FISU) pentru studenţii atleţi.

Ajunsă la cea de-a 30-a ediţie, Universiada se va desfăşura anul acesta la Napoli între 3-17 iulie 2019 şi va fi gazda a peste 8.000 de sportivi ai universităţilor din 124 de ţări, care se vor întrece în cadrul a 18 probe.

Este deosebit de potrivit ca un oraş italian să găzduiască cea de-a 30-a ediţie a evenimentului, în condiţiile în care Universiada de vară a început în urmă cu şase decenii în Torino. Sunt foarte bucuros că am fost selecţionat să reprezint România la jocurile Mondiale Universitare. Este o mândrie, dar şi o mare responsabilitate. Această selecţionare este o şansă care se iveşte rar în viaţa unui sportiv”, spune George Hobjilă.

Tânărul, legitimat la Clubul Sportiv (CS) Botoşani, unde este antrenat de Denis Matei (centura neagră 4 dan), practică taekwondo de la vârsta de şase ani şi are centura neagră 1 dan.

În acest sezon competiţional George Hobjilă a ieşit campion naţional universitar. „A avut meciuri grele şi dure, dar s-a impus în faţa reprezentanţilor academiilor şi şcolilor militare din România. De altfel, în ultimii ani, George a fost un obişnuit al podiumurilor competiţiilor interne la categoria 80 de kilograme, seniori. Anul trecut, a fost campion naţional şi a luat locul I la Cupa României”, a declarat Denis Matei.

 

Apreciază calitatea articolului

5 VOTURI - MEDIE: 4,60
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...