six + 3 =

A password will be e-mailed to you.

Este cea mai frumoasă generaţie de tineret pe care România a avut-o”, a concluzionat, după debutul naţionalei de tineret, Cornel Şfaiţer, fostul preşedinte al FC Botoşani, care s-a aflat în tribunele San Marino Stadium din Serravalle.

Ca un veritabil om de fotbal, Cornel Şfaiţer a mers să urmărească naţionala de tineret la debutul său la turneul final de la Campionatul European. Cotată cu a 12-a şansă la începutul competiţiei, naţionala României l-a impresionat pe Cornel Şfaiţer. „Au făcut un meci senzaţional. Se vede că aceşti copii lucrează într-un mediu profesionist, că au meciuri în picioare, că sunt foarte bine pregătiţi. Cu excepţia minutelor de după primirea golului şi a primelor cinci din a doua repriză, naţionala noastră a condus meciul. Pot spune chiar că a dominat Croaţia, deşi nimeni nu ne dădea nicio şansă. Copiii aceştia au valoare şi pot zugrăvi un viitor foarte frumos fotbalului românesc”, a declarat Şfaiţer.

Botoşăneanul i-a remarcat pe Tudor Băluţă şi Alexandru Cicâldău, care au făcut un meci perfect la mijloc, dar şi pe atacantul George Puşcaş.

Cornel Şfaiţer a urmărit meciul din tribună de lângă oficiali ai fotbalului românesc şi marii fotbalişti ai „Generaţiei de Aur”, printre care Gică Hagi şi Gică Popescu. „Hagi avea emoţii uriaşe, mai mari decât oricine altcineva. S-a bucurat pentru golul lui Ianis, dar şi pentru celelalte. Bucuria pe care a trăit-o în seara aceasta cred a fost mai mare decât atunci când juca el”, a mai spus Cornel Şfaiţer, care speră ca România să câştige şi meciul cu Anglia şi să se poată califica la Jocurile Olimpice.

Fostul oficial al FC Botoşani a apreciat şi atmosfera de San Marino Stadium, unde au fost aproximativ 5.000 de români, care i-au susţinut pe fotbaliştii antrenaţi de Mirel Rădoi din primul şi până în ultimul minut.

România a debutat cu o victorie superbă la Campionatul European de fotbal Under-21 din Italia şi San Marino, 4-1 (2-1) cu Croaţia. „Tricolorii mici” au obţinut prima lor victorie la un Campionat European de tineret, la 21 de ani după singura participare anterioară.

România a făcut un joc solid, cu risipă de efort, multă dăruire şi determinare, câştigând prin golurile marcate de George Puşcaş (min. 11 – pen.), Ianis Hagi (min. 14), Tudor Băluţă (min. 66), Adrian Petre (min. 90+1), respectiv Nikola Vlašić (min. 18). Primul şi ultimul au venit după consultări ale arbitrajului video, o premieră pentru o echipă românească.

Apreciază calitatea articolului

11 VOTURI - MEDIE: 4,55
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...