joi, aprilie 18, 2024
AcasăSportCornel Şfaiţer: „Este cea mai frumoasă generaţie de tineret pe care România...

Cornel Şfaiţer: „Este cea mai frumoasă generaţie de tineret pe care România a avut-o”

Este cea mai frumoasă generaţie de tineret pe care România a avut-o”, a concluzionat, după debutul naţionalei de tineret, Cornel Şfaiţer, fostul preşedinte al FC Botoşani, care s-a aflat în tribunele San Marino Stadium din Serravalle.

Ca un veritabil om de fotbal, Cornel Şfaiţer a mers să urmărească naţionala de tineret la debutul său la turneul final de la Campionatul European. Cotată cu a 12-a şansă la începutul competiţiei, naţionala României l-a impresionat pe Cornel Şfaiţer. „Au făcut un meci senzaţional. Se vede că aceşti copii lucrează într-un mediu profesionist, că au meciuri în picioare, că sunt foarte bine pregătiţi. Cu excepţia minutelor de după primirea golului şi a primelor cinci din a doua repriză, naţionala noastră a condus meciul. Pot spune chiar că a dominat Croaţia, deşi nimeni nu ne dădea nicio şansă. Copiii aceştia au valoare şi pot zugrăvi un viitor foarte frumos fotbalului românesc”, a declarat Şfaiţer.

Botoşăneanul i-a remarcat pe Tudor Băluţă şi Alexandru Cicâldău, care au făcut un meci perfect la mijloc, dar şi pe atacantul George Puşcaş.

Cornel Şfaiţer a urmărit meciul din tribună de lângă oficiali ai fotbalului românesc şi marii fotbalişti ai „Generaţiei de Aur”, printre care Gică Hagi şi Gică Popescu. „Hagi avea emoţii uriaşe, mai mari decât oricine altcineva. S-a bucurat pentru golul lui Ianis, dar şi pentru celelalte. Bucuria pe care a trăit-o în seara aceasta cred a fost mai mare decât atunci când juca el”, a mai spus Cornel Şfaiţer, care speră ca România să câştige şi meciul cu Anglia şi să se poată califica la Jocurile Olimpice.

Fostul oficial al FC Botoşani a apreciat şi atmosfera de San Marino Stadium, unde au fost aproximativ 5.000 de români, care i-au susţinut pe fotbaliştii antrenaţi de Mirel Rădoi din primul şi până în ultimul minut.

România a debutat cu o victorie superbă la Campionatul European de fotbal Under-21 din Italia şi San Marino, 4-1 (2-1) cu Croaţia. „Tricolorii mici” au obţinut prima lor victorie la un Campionat European de tineret, la 21 de ani după singura participare anterioară.

România a făcut un joc solid, cu risipă de efort, multă dăruire şi determinare, câştigând prin golurile marcate de George Puşcaş (min. 11 – pen.), Ianis Hagi (min. 14), Tudor Băluţă (min. 66), Adrian Petre (min. 90+1), respectiv Nikola Vlašić (min. 18). Primul şi ultimul au venit după consultări ale arbitrajului video, o premieră pentru o echipă românească.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
7.6 ° C
7.8 °
6 °
93 %
2.2kmh
100 %
joi
8 °
vin
10 °
sâm
16 °
Dum
14 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...