vineri, martie 29, 2024
AcasăSportRomânia la un pas de finala EURO 2019!

România la un pas de finala EURO 2019!

Naționala de tineret a României joacă astăzi contra reprezentativei similar a Germaniei pe „Renato Dall’Ara” din Bologna de la ora 19:00 în prima semifinală a turneului final al Campionatului European Under 21 care are loc în această perioadă în Italia și San Marino.

Cotați cu ultima șansă la câtigarea trofeului la startul acestei competiții, Ianis Hagi & co au dat peste cap toate pronosticurile și au reușit să acceadă în „caruel de ași” al competiției, performanță prin care au reușit să-și asigure prezența și la JO de la Tokyo de anul viitor.

Cu toate că pleacă cu șansa a doua la calificarea în ultimul act al competiției în fața Germaniei, nimeni alta decât campioana en-titre Under 21, „tricolorii mici” promit să facă meciul vieții și să-și urmeze visul, acela de a ajunge în finala EURO 2019 programată pe 30 iunie.

Atât România cât și Germania au terminat neînvinse faza grupelor, cu câte şapte puncte, iar România este la prima semifinală la un turneu final, indiferent de categoria de vârstă, din 1981 încoace. În urmă cu 38 de ani, „tricolorii” au fost învinşi cu 0-1 de Germania de Vest în penultimul act al Mondialului Under 20.

De remarcat ar fi că valoarea totală a lotului nemţilor este de peste 300 de milioane de euro, ca lot, în timp ce valoarea lotului „tricolorilor” este de cinci ori mai mică, ajungând abia la 61 de milioane de euro.

Prima semifinală EURO 2019 dintre Germania și România este programată a se desfășura astăzi de la ora 19:00, duelul de pe  „Renato Dall’Ara” din Bologna fiind transmis în direct de TVR 1 și TVR HD.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.7 ° C
10.6 °
8.3 °
63 %
0.9kmh
83 %
vin
18 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...