1 × two =

A password will be e-mailed to you.

Reprezentativa under 17 de volei a României, cu jucătorii botoşăneni legitimaţi la CSŞ, Ştefan Avasiloaie şi Tiberiu Iacob, s-a clasat pe locul 4 la ediţia din acest an a Campionatului Balcanic, competiţie care a avut loc în Bulgaria.

Tinerii voleibaliști botşăneni pregătiţi de Stelian Ghiţun, au contribuit din plin la succesul „tricolorilor” care au atins faza semifinalelor după ce au terminat pe primul loc al Grupei B.

În semifinale, România a luptat cu ocupanta locului secund al Grupei A, Grecia, cedând disputa cu scorul de 3-1. Asta deşi „tricolorii” au condus cu 1-0 la seturi şi au avut două mingi de 2-0!

În finala mică a Campionatului Balcanic Under 17, România a fost învinsă de Turcia cu scorul de 3-1. Adversarii şi-au luat astfel revanşa după înfrângerea din ultima etapă a grupelor, când „tricolorii” au câştigat cu 3-2. În urma acestui rezultat, echipa noastră a încheiat competiţia pe locul 4. În finala mare, Bulgaria, ţara gazdă, a învins cu scorul de 3-0 Grecia în mai puţin de o oră.

Chiar dacă formaţia nu a prins podiumul, românii au avut un reprezentant în echipa ideală a Campionatului Balcanic: pe liberoul Carol Kosinski. În rest, din echipă au mai făcut parte patru bulgari, un grec și un turc.

De remarcat ar fi că toate cele patru semifinaliste ale Campionatului Balcanic sunt calificate la turneul final al Campionatului European care va începe tot la Sofia, săptămâna aceasta, aşa că prezenţa „tricolorilor” în această fază a reprezintat o excelentă verificare înaintea Europenelor.

Din păcate, prin ratarea calificării în finală, România a ratat şansa de a se califica direct la Campionatul European Under 18 care va avea loc în 2020. Învingătoarea acestei Balcaniade, Bulgaria, a obţinut acest premiu special acordat de CEV.

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...