Valeriu Iftime jubilează » FC Botoșani, economie de 10.000 de lei în conflictul cu CFR Cluj!

0

Comisia de Recurs a FRF a decis desfiinţarea în parte a deciziei, din septembrie, a Comisiei de Disciplină şi Etică de penalizare a echipei FC Botoşani cu 30.000 de lei pentru nerespectarea regulii numărului de jucători formaţi la nivel naţional la o partidă cu CFR Cluj, amenda fiind redusă la 20.000 de lei.

„Admite recursul. Desfiinţează în parte Hotărârea CDE nr. 545/27.09.2019, în ceea ce priveşte penalitatea sportivă de 30.000 lei. În temeiul art. 83 alin. 18 din RD, coroborat cu art. 45 pct. 7 alin. 2 din ROAF, cu aplicarea art. 43 pct. 4 lit. b şi e din RD, sancţionează AFC Botoşani cu penalitatea sportivă de 20.000 lei”, este decizia Comisiei de Recurs.

Hotărârea este definitivă şi executorie pe plan intern, însă poate fi atacată la TAS, în termen de 21 de zile de la comunicare.

Pe 27 septembrie, Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a decis ca FC Botoşani să fie amendată cu 30.000 de lei pentru nerespectarea regulii numărului de jucători formaţi la nivel naţional, în meciul cu CFR Cluj, din şaisprezecimile de finală ale Cupei României. Potrivit articolului 45.7.2 din ROAF, echipele din Liga 1 au obligaţia să înscrie în raportul de arbitraj un număr minim de 6 jucători formaţi la nivel naţional şi să folosească efectiv, pe toată durata jocurilor un jucător U21, format la nivel naţional, eligibil pentru echipa naţională.

FC Botoşani a aliniat doar cinci jucători formaţi la nivel naţional, la meciul cu CFR Cluj, pe care echipa lui Crotioru l-a câştigat la penalty-uri.

 

Deja ai votat!
se încarcă...