vineri, aprilie 19, 2024
AcasăSportLuptătorul de greco-romane botoșănean Alexandru Romaniuc, are URGENT nevoie de ajutorul semenilor...

Luptătorul de greco-romane botoșănean Alexandru Romaniuc, are URGENT nevoie de ajutorul semenilor după ce a fost depistat cu o gravă afecțiune cardiacă!

Luptătorul de greco-romane botoșănean Alexandru Romaniuc, are nevoie urgent de ajutorul semenilor după ce a fost depistat cu o gravă  afecțiune cardiacă!

În vârstă de 16 ani, Alexandru Romaniuc, sportiv legitimat la Clubul Sportiv (CS Botoșani) și totodată component al lotului național de lupte greco-romane a României, a fost diagnosticat recent cu „bicuspidie aortică” și „insuficiență valvă aortică”, o gravă afecțiune caridiacă și necesită urgent o intervenție chirurgicală de specialitate la o clinică din Germania.

Nimic nu anunța luna trecută calvarul tânărului luptător de greco-romane pregătit de Aurel Apetrei, unul dintre sportivii de vârf ai categoriei sale de vârstă ai CS Botoșani și ai lotului național, luptător care are până în prezent trei participări la edițiile Campionatelor Europene de greco-romane destinate categoriei sale de vârstă.

 „În urma unui antrenament de intensitate normală, lui Alex i s-a făcut rău noaptea. A fost transportat Spitalul de Copii, după care a fost trimis pentru investigații amănunțite la Iași. Aici a fost depistat cu o afecțiune extrem de gravă la inimă, care presupune o intervenție pe cord. Aflat în Germania la muncă, tatăl său a reușit să-l ducă din nou la investigații la o clinică din Munchen. El acum este internat la o clinică în Germania și trebuie supus acestei intervenții pe cord. Din câte am înțeles pentru această intervenție este necesară suma de 7.000 de euro”, a declarat Aurel Apetrei, antrenorul sportivului pe care îl pregătește de la vârsta de 8 ani.

Acesta a precizat că deși și-ar dori ca elevul său să-și continue activitatea sportivă, tot ce își dorește în acest moment este să fie sănătos.

„Alex este un luptător de felul său și un copil pozitiv. Chiar zilele trecute vorbeam cu el și îmi spunea că abia așteaptă să se facă bine și să revină la sală. Nu aș vrea să  mă pronunț, doar medicii pot să o facă. Eu tot ce pot să vă spun este că visul său este să devină Campion European, să reprezinte România, să poarte drapelul și să-i cânte imnul României. Eu voi fi mereu alături de el însă acum e nevoie ca toți să venim în sprijinul său pentru a-l ajuta să revină la o viață normală”, mărturisește vizibil emoționat Aurel Apetrei.

Cazul lui Alexandru Romaniuc a fost făcut public și pe site-ul oficial al Federației Române de Lupte, unde se precizează că „membrii FRL au făcut deja donații și vă îndemnăăm și pe dumneavoastră să o faceți!”.

Donațiile pot fi făcute în contul tatălui luptătorului CS Botoșani:
-Romaniuc Cezar-Marian
-CONT EURO (Germania) Postbank:
DE73100100100194080136
Adresa: Ludwing-Thoma Strabe 21, 85221 Dachau

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
9.5 ° C
10.5 °
9.4 °
74 %
4kmh
77 %
vin
8 °
sâm
15 °
Dum
10 °
lun
12 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...