joi, martie 28, 2024
AcasăSportCornel Șfaițer vine cu propuneri concrete care pot revoluționa Liga 1!

Cornel Șfaițer vine cu propuneri concrete care pot revoluționa Liga 1!

Părintele spiritual al FC Botoșani, Cornel Șfaițer, în prezent președintele formației Sepsi OSK Sf. Gheorghe, vrea să revoluționeze Liga 1.

Șfaițer, care în trecut a făcut  parte din conducerea Federației Române de Fotbal (FRF), fiind membru în cadrul Comiteului Executiv al forului român, vine în plină pandemie de coronavirus cu o strategie foarte bună pe care cei care conduc destinele fotbalului românesc și pe care aceștia ar trebui să o ia în calcul în cazul în care nu se va putea relua acest campionat până la jumătatea lunii iulie.

Oficialul formației covăsnene crede că obiectivul celor de la UEFA, să se termine campionatele pe teren trebuie să primeze, însă a menționat că în cazul în care calendarul nu va permite ca acest sezon să fie finalizat până la 15 iulie, sistemul comptițional pentru sezonul viitor ar trebui schimbat.

Concret, Cornel Șfaițer propune ca din acestă ediție să nu retrogradeze nicio echipă și să promoveze din Liga a 2-a patru echipe urmând a se pleca la drum în sezonul 2020-2021 cu 18 echipe.

Șfaițer propune ca din sezonul 2020-2021 care ar avea 18 echipe, să retrogradeze direct în liga secundă patru echipe și să promoveze pentru ediția 2021-2022 doar câștigătoarele celor două serii de Liga a II-a, ceea ce ar însemna să se plece la drum în sezonul 2021-2022 cu 16 echipe.

În aceste condiții, sezonul 2021-2022 ar avea 16 echipe, urmând ca primele opt să evolueze în play-off și celelalte opt  în play-out, cu sistem belgian, în care câștigătoarea din play-out să poată juca pentru un loc de cupă europeană.

„Variantele despre care v-am spus sunt ideale din punctul meu de vedere. Am avea peste două sezoane un campionat de 16 echipe, intens, cu multe meciuri. Ceea ce ar însemna că drepturile TV ar fi neschimbate, există miză pe toate fronturile”, a punctat Cornel Șfaițer.

După ce sezonul trecut a evoluat în premieră în play-off, Sepsi OSK Sf. Ghoerghe a ratat în acest campionat prezența la „masa bogaților”, evoluând în play-out unde se află pe locul 2 cu 19 puncte după primele două runde scurse din ediția de play-off/play-out a Ligii 1.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
10.6 °
71 %
6.3kmh
100 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...