spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăSportLPF pusă în gardă de anunțul președintelui României!

LPF pusă în gardă de anunțul președintelui României!

Președintele României Klaus Iohannis a dat peste cap planurile Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

Anunțul pe care Iohannis l-a făcut la începutul acestei săptămâni, privind necesitatea prelungirii stării de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus dă total peste cap stragia celor de la LPF.

Luni, șeful statului a anunțat că se impune prelungirea cu 30 de zile a stării de urgență pe teritorul României, măsură care ar expira în noile condiții pe 16 mai 2020.

Or cei de la LPF luau în calcul să reia Liga 1 imediat după 15 mai.

În noile condiții anunțate de Iohannis competițiile sportive nu vor putea fi reluate la 16 mai, ci vor rămâne în continuare suspendate, cei care conduc destinele fotbalului românesc urmând a regândi strategia pentru a duce la bun sfârșit acest sezon competițional, așa cum au indicat cei de la UEFA.

Recent, Justin Ștefan, secretarul general al LPF a declarat că sunt șanse mari ca și în luna iulie să avem meciuri pentru ca sezonul să se poată închiea pe teren.

Sunt riscuri mari să nu se reia campionatul în luna mai având în vedere că este nevoie şi de o zonă tampon de câteva săptămâni pentru pregătirea jucătorilor. Deci e clar că singura soluţie este să ne ducem şi noi cu meciurile în luna iulieSunt nişte discuţii la nivel internaţional pentru extinderea termenului finalizării campionatelor dincolo de 30 iunie. Adică să se poată juca şi în luna iulie. Asta ar însemna că dacă am avea liber să jucăm în iunie şi iulie am putea să terminăm campionatul Ligii 1, chiar dacă nu reluăm competiţia în mai. Cam asta este discuţia în momentul de faţă şi în direcţia asta trag toate ligile profesioniste. Pentru că la nivelul campionatelor din alte ţări sunt pierderi mari de tot dacă nu se vor juca meciurile rămase. Deci ideea e să se joace toate meciurile rămase şi să se comprime calendarul internaţional, adică tot ce înseamnă cupe europene şi aşa mai departe”, a declarat recent Justin Ştefan, secretarul general al LPF.

Potriivt acestuia, dacă la un moment dat se vorbea de comprimarea sezonului, acum obiectivul tuturor campionatelor este să se joace toate partidele rămase de disputat din acest sezon pentru a nu avea pierderi mai ales în zona drepturilor TV.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...