Botoșăneanul Valeriu Bordeanu, la al cincilea titlu de campion al României din carieră: „Titul este meritat!”

0

Botoșăneanul Valeriu Bordeanu, fost printre altele și jucător, antrenor secund dar și antrenor principal al grupării locale, și-a trecut în palmares cel de-al cincilea titlu de campion al României.

Ca jucător Valeriu Bordeanu are două titluri de campion cu Steaua București (sezon 2000-2001) și Unirea Urziceni (sezon 2008-2009) iar ca antrenor are trei titlul de campion din postura de collaborator al lui Dan Petrescu, toate cu CFR Cluj (sezon 2016-2017, 2018-2019, 2019-2020). 

Pe lângă cele cinci titluri de campion ale României, pe care le-am enumerat mai sus, Valeriu Bordeanu și-a mai trecut în palmares ca jucător o Supercupă cu Rapid București iar ca antrenor o Cupă a Chinei cu Jiangsu Suning și o Supercupă a României cu ASA Tg. Mureș.

La sfârșiutl finalei care a decis titlul în Liga 1 din Bănie cu Universitatea Craiova, Valeriu Bordeanu, cel care în absența lui Dan Petrescu aflat în izolare, a condus CFR-ul de pe bancă  având rolul de princispre cel de-al șaselea titlul din istorie, a dat dovadă de mult fair-play și a ținut să felicite Universitatea Craiova pentru parcursul din acest an.

Tehnicianul a spus că deși echipa sa a suferit în prima parte a meciului din Bănie a meritat pe deplin victoria, pe teren în a doua repriză a finalei fiind doar o singură victorie, cea a CFR-ului.

„Am suferit la început dar treptat  dar am fost fizic și tehnico-tactic peste Universitatea. Craiova are în componență jucători valoroși și un antrenor foarte bun. Am simțit presiunea rezultatului și a adversarului dar a doua repriză a fost clar în favoarea noastră. Victoria este meritată, titlul este meritat!”, a declarat Valeriu Bordeanu, antrenorul secund al campioanei României.

Dacă mai era nevoie, Valeriu Bordeanu a demonstrat încă o dată în plus că este cel mai de succes antrenor botoșăenan din toate timpurile. Pe lângă faptul că a avut o carieră de invidiat ca jucător, fiind unul dintre puținii fotbaliști români care se poate lăuda că a evoluat pentru granzii Dinamo, Rapid, Steaua și Universitatea Craiova, la care adăugăm și formațiile FC Botoșani, Poli Iași, Unirea Urziceni, Ceahlăul Piatra Neamț, Bucovina Suceava și FCM Bacău, ca antrenor Valeriu FC Botoșani a pregătit cu succes în cea mai mare parte alături de Dan Petrescu formațiile Al Arabi (Qatar), Jiangsu Suning și Guinzhou Hengfeng (China), Kuban Krasnodar (Rusia), ASA Tg. Mureș, FC Botoșani și CFR Cluj.

 

 

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...