FC Botoșani poate merge în play-off și cu un eșec la Voluntari » Toate calculele sunt AICI!

0

Victoria pe care Chindia Târgoviște a obținut-o la Buzău cu FC Voluntari scor 1-0 în cadrul rundei 29, menține deschisă lupta la play-off. Astfel în ultima rundă a Ligii 1 vor lupta de la distanță pentru ultimele două locuri în „top 6”, FC Botoșani (41 pct.), Academica Clinceni (41 pct.) și Chindia Târgoviște (39 pct.).  

Pentru a fi 100% sigură de locul în play-off, FC Botoșani trebuie să se impună la Voluntari. Echipa lui Croitoru poate accede în „top 6” și cu un egal dacă Academica pierde cu Dinamo sau Chindia nu câștigă la Pitești. Keyta & co merg în play-off și dacă pierd la Voluntari, cu condiția ca Chindia să nu câștige la Pitești.

La rândul ei, Academica merge în play-off dacă bate la Dinamo sau termină nedecis duelul cu „câinii” dacă Chindia nu câștigă cu FC Argeș sau FC Botoșani nu câștigă la Voluntari. De asemenea, se califică și cu un eșec la Dinamo dacă Chindia nu se impune în „Trivale” sau FC Botoșani pierde la Voluntari.

În fine, pentru a se califica în play-off, Chindia trebuie să câștige cu FC Argeș, iar cel puțin una dintre Botoșani și Clinceni să nu bată în ultima etapă.

La egalitate în trei, FC Botoșani e out! 

Interesant este cele trei formații angrenate în lupta pentru ultimele două locuri de play-off pot termina cu același punctaj, respectiv 42 de puncte, condiția fiind ca FC Botoșani și Academica să termine la egalitate disputele cu FC Voluntari și Dinamo iar Chindia să se impună la Pitești.

În acest caz, conform regulamentului se va întocmi un clasament în trei în care se vor lua în calcul rezultatele înregistrate între FC Botoșani, Academica și Chindia, iar cei dezavantajați vor fi elevii lui Marius Croitoru care ar avea 4 puncte față de 5 ale Clinceniului și 7 ale Chindiei.

Ultima rundă a sezonului regular al Ligii 1 se va disputa weekend Liga Profsionistă de Fotbal (LPF) a anunțat că partidele în care vor fi implicate echipele care luptă pentru ultimele două locuri de play-off, se vor disputa în aceeași zi și de la aceeași oră.

Program etapa 30 Liga 1       

Vineri, 9 aprilie
ora 20:30 Dinamo Bucureşti – Academica Clinceni
ora 20:30 FC Argeș – Chindia Târgovişte
ora 20:30 FC Voluntari – FC Botoşani
ora 20:30 Astra Giurgiu – UTA Arad
Sâmbătă, 10 aprilie
ora 19:00 Sepsi OSK – FCSB
Duminică, 11 aprilie
ora 21:30 Universitatea Craiova – CFR Cluj
Luni, 12 aprilie
ora 17:30 Politehnica Iași – FC Hermannstadt
ora 20:30 Viitorul Constanța – Gaz Metan Mediaş

Deja ai votat!
se încarcă...