sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăSportBotoșaniul dă opt olimpici României la Tokyo!

Botoșaniul dă opt olimpici României la Tokyo!

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a anunțat componenţa definitivă a echipei României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, competiție care se va desfășura între 23 iulie și 8 august.

Lotul României cuprinde 100 de sportivi (45 la feminin, 55 la masculin), aceștia urmând a concura la 17 discipline sportive (înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet feminin 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis). Alături de cei 100 de „tricolori”, delegaţia noastră va cuprinde şi 9 rezerve, precum şi 40 de antrenori.

Județul Botoşani va fi reprezentat la Jocurile Olimpice de opt sportivi. Aceștia sunt Alin Alexuc- Ciurariu (lupte greco-romane), Eduard Florescu și Andrei Chindriș (fotbal) și canotorii Viviana Iuliana Bejinariu (8+1), Mădălina Hegheş (patru rame fără cârmaci feminin 4-), Simona Geanina Radiş (dublu vâsle feminin 2x), Ciprian Huc (8+1) , Mugurel Vasile Semciuc (patru rame fără cârmaci masculin 4-).

„Gladiatorul” Alexuc: „E momentul pentru medalie!”

Prezent pentru a treia oară la o ediție a Jocurilor Olimpice după Londra 2012 și Rio 2016, „gladiatorul” Alin Alexuc- Ciurariu și-a impus ca obiectiv la Tokyo cucerirea unei medalii.

La Londra, în 2012, eram crud și nu puteam emite pretenții la medalie, însă am fost aproape de o medalie la precedenta Olimpiadă, la Rio, în 2016, unde am luptat pentru medalia de bronz. Cred că totul s-a schimbat în bine pentru mine după ce am schimbat categoria. După ce am urcat la 130 de kilograme au început să vină și medaliile. Un aur și două de bronz la Campionatele Europene. Eu zic că aceste medalii de la Europene anunță medalia de la Olimpiadă”, a declarat Alin Alexuc- Ciurariu într-un interviu publicat recent de „Monitorul de Botoșani”.

Așteptări uriașe de la canotorii botoșăneni » Lipă: „Cred în fiecare sportiv!”

Cele mai mari așteptări de la Jocurile Olimpice de la Tokyo vin de la canotori. România va participa în Japonia cu un număr record de echipaje, respectiv nouă, cel mai mare din ultimii 20 de ani, județul nostru fiind reprezentat de cinci sportivi.

Elisabeta Lipă, cea care conduce destinele Federaţiei Române de Canotaj, a declarat că are încredere în fiecare dintre cei 36 de sportivi pentru că toţi au muncit cinci ani pentru participarea la Jocurile Olimpice.

„Eu cred în fiecare sportiv care s-a antrenat cinci ani pentru această participare la Jocurile Olimpice. Fiecare are şansa şi norocul lui. Iar eu sper ca în zilele acelea, când se vor regăsi la start, Dumnezeu să fie alături de ei şi la final să urce pe podiumul olimpic. Sportivii trebuie să creadă în ei pentru că au muncit foarte mult. Este competiţia supremă şi nu se compară cu nimic. Iar emoţiile sunt pe măsura valorii competiţiei”, a declarat Elisabeta Lipă.

Cu Florescu și Chindriș în lot, echipa de fotbal a României revine după 57 ani la Olimpiadă!  

Ultimii doi reprezentanți ai Botoșaniului la Olimpaidă sunt componenții naționalei de fotbal, fundașul central Andrei Chindriș și mijlocașul Eduard Florescu. Turneul de fotbal va debuta pe 21 iulie şi se va încheia pe 7 august. Selecţionata de fotbal a României, care revine la Jocurile Olimpice după o pauză de 57 de ani, va face parte din grupa B alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud şi Honduras.

Vă reamintim că Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate din cauza pandemiei pentru intervalul 23 iulie-8 august 2021, după ce iniţial erau programate în perioada 24 iulie-9 august 2020.

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
6.9 ° C
7.2 °
5.5 °
95 %
1.4kmh
17 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
7 °
mar
10 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...