joi, aprilie 18, 2024
AcasăSport11 formații s-au calificat în optimile Champions League » AICI ai numele...

11 formații s-au calificat în optimile Champions League » AICI ai numele echipelor calificate și situația înaintea ultimei etape din grupele UCL »»

În urma rezultatelor consemnate după meciurile rundei cu numărul cinci a fazei grupelor acestei ediții a Champions League, în optimile competiției s-au calificat următoarele echipe: Manchester City și PSG (Grupa A), Liverpool (Grupa B), Ajax Amsterdam și Sporting Lisabona (Grupa C), Real Madrid și Inter (Grupa D), Bayern Munchen (Grupa E), Manchester United (Grupa F), Chelsea Londra și Juventus Torino (Grupa G).

Grupa G, grupa „morții”
Grupa G este cea mai disputată din această ediție de Champions League. Lille (8 puncte), Salzburg (7 puncte), Sevilla (6 puncte) și Wolfsburg (5 puncte) se vor duela în ultima etapă pentru accederea în optimile Champions League (n.r. se vor disputa Wolfsburg – Lille, Salzburg- Sevilla). Conform clasamentului, toate echipele din această gurpă au șanse să meargă în primăvara Champions League.

În Grupa B, adjudecată de Liverpool (15 puncte), pentru locul doi în grupă lupta se va da între celelalte trei echipe, respectiv FC Porto (5 puncte), AC Milan (4 puncte) și Atletico Madrid (4 puncte). În ultima etapă se vor juca AC Milan – Liverpool și FC Porto – Atletico Madrid.

În Grupa E, câștigată matematic de Bayern Munchen (15 puncte), pentru locul 2 urmând a lupta în ultima etapă Barcelona (7 puncte) și Benfica (5 puncte), Dinamo Kiev (1 punct) neavând șanse nici măcar la locul 3. Ultimele meciuri din această grupă sunt Bayern – Barcelona și Benfica – Dinamo Kiev.

Interesante se anunță a fi și lupta din Grupa F, câștigată de Manchester United (10 puncte). Villareal (7 puncte) și Atalanta (6 puncte) își vor disputa locul secund, în ultima etapă fiind programate meciurile Manchester United – Young Boys și Atalanta – Villareal. Chiar dacă ar câștiga pe „Old Trafford”, Young Boys (4 puncte) nu va avea cum să ajungă pe locul 2.

Finala UCL prograamată la Sankt Petersburg! 

Pe 13 decembrie va avea loc tragerea la sorți pentru optimile Champions League, iar pe 18 martie 2022 va avea loc tragerea la sorți pentru sferturi și semifinale.

Prima manșă din faza optimilor de finală, este pe 15-16 februarie și 22-23 februarie 2022, în timp ce a doua manșă a optimilor este prevăzută a se disputa pe 8-9 martie și 15-16 martie 2022.

Turul sferturilor de finală va avea loc pe 5-6 aprilie, iar returul pe 12-13 aprilie 2022 în timp ce semifinale se vor disputa pe 26-27 aprilie (tur) și 3-4 mai 2022 (retur). Finala acestei ediții a Champions League va avea loc pe 28 mai 2022, pe „Krestovsky Stadium” din Sankt Petersburg.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
7.5 ° C
7.8 °
5.5 °
94 %
0.5kmh
100 %
joi
7 °
vin
10 °
sâm
16 °
Dum
14 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...