spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăSportDuel în premieră la cel mai vizionat eveniment sportiv al anului (video)

Duel în premieră la cel mai vizionat eveniment sportiv al anului (video)

Mult așteptatul meci pentru campionat în National Football League (NFL) este programat în acest an luni, 14 februarie, cu începere de la ora 01:30 – ora României și aduce față-n față surprinzăroarele echipe Los Angeles Rams – campioana din National Football Conference (NFC) și Cincinnati Bengals – campioana din American Football Conference (AFC).

Uriașul eveniment sportiv american revine la Los Angeles după aproape 3 decenii, ultima ediție din Super Bowl care a avut loc în „Orașul Îngerilor” fiind cea dintre Dallas Cowboys și Buffalo Bills (52-17), în 1993, pe Rose Bowl din Pasadena.

De această dată, întreaga acțiune se va desfășura pe SoFi Stadium din Inglewood, arena celor de la Los Angeles Rams, fiind al doilea an consecutiv în care una dintre formații evoluează în fața propriilor suporteri (anul trecut a fost cu noroc pentru Tamba Bay, care s-a impus cu 31-9 în fața lui Kansas City).

Totuși, oficial, cei de la Rams sunt considerați oaspeții partidei. Conform regulilor tradiționale, echipa gazdă a Super Bowl este aleasă în mod alternativ campioana din AFC și NFC.

Rams – Bengals este un duel în premieră

Puțini sunt cei care și-au imaginat la startul sezonului care vor fi cele două echipe care vor ajunge în finala pentru campionat. Duelul final este unul în premieră, între două echipe mai puțin obișnuite cu aerul tare din ultimul act NFL.

Pentru Cincinnati Bengals este abia a 3-a oară când joacă un Super Bowl, după edițiile din 1981 și 1988, ambele pierdute în fața aceleiași echipe – legendara San Francisco 49ers.

De cealaltă parte, Los Angeles Rams este la al 5-lea Super Bowl, câștigând doar una din precedentele 4 ediții la care a participat, cea din 1999. La ultima sa apariție, în 2019, Rams a pierdut cu 13-3 în fața lui New England Patriots, condus magistral de legenda Tom Brady.

La casele de pariuri, Los Angeles Rams este favorita finalei, cu o cotă de 1.50, printre cele peste 650 de opțiuni pentru Super Bowl 2022. Un eventual succes al lui Cincinnati Bengals este cotat cu 2.63, iar principalii doi favoriți la titlul de MVP sunt Matthew Stafford (cota 2.30) și Joe Burrow (cota 3.25).

De menționat faptul că 31 din cele 55 de trofee MVP acordate până în prezent au ajuns la un „quarterback”.

Super Bowl – cifre și alte detalii

Ca și în anii precedenți, interesul pentru Super Bowl este maxim, în 2021 evenimentul fiind urmărit live de aproximativ 96.4 milioane de oameni. Anul acesta, se estimează că numărul telespectatorilor ar putea urca la peste 117 milioane, iar prețul pe care o companie îl plătește pentru 30 de secunde de publicitate a crescut la 7 milioane de dolari, față de „doar” 5.5 milioane în 2021.

Imnul național va fi intonat de artista country Mickey Guyton, nominalizată la Grammy Awards 2022 la categoriile Best Country Album, Best Country Song și Best Country Solo Performance pentru albumul de excepție „Remember Her Name”.

Premieră muzicală la Half-Time Show

Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige şi Kendrick Lamar vor cânta pentru prima dată împreună pe aceeaşi scenă. NFL (National Football League), Pepsi şi Roc Nation au anunţat joi că cele cinci staruri vor cânta pe 13 februarie, pe SoFi Stadium din Inglewood, California. „Ocazia de a cânta în show-ul din pauza Super Bowl şi să fac asta cu propria ogradă va fi una dintre cele mai mari bucurii ale carierei mele”, a spus Dr. Dre într-un comunicat. Artistul premiat de şapte ori cu Grammy a adăugat că reprezentaţia lor va fi „un moment cultural de neuitat”.

Roc Nation şi producătorul Jesse Collins, nominalizat la Emmy, vor fi co-producători ai show-ului din pauza finalei. Întreg evenimentul, meciul şi spectacolul, va fi transmis live de NBC.

Cei cinci artişti au, combinat, 44 de premii Grammy, cu Eminem deţinând cele mai multe, 15.

Fondatorul Roc Nation, rapperul şi producătorul Jay-Z, a transmis că show-ul va fi „istorie în devenire”.

La Super Bowl au mai cântat în trecut artişti ca Beyoncé, Madonna, Coldplay, Katy Perry, U2, Lady Gaga, Michael Jackson, Jennifer Lopez, Shakira şi, cel mai recent, The Weeknd.

Cel mai ieftin bilet costă cât o Dacie

StubHub, portalul de referință pentru revânzarea biletelor în Statele Unite, mai are bilete disponibile pentru Super Bowl ediția 2022.

Partida așteptată cu atâta interes va avea loc duminică 13 februarie 2022, la Los Angeles (SUA), dar prețurile sale nu sunt pentru toate buzunarele.

Cel mai ieftin bilet care apare la vânzare pe web joia aceasta costă puțin sub 5.000 de dolari, dar la acesta trebuie adăugate „taxe de serviciu” în valoare de peste 1.300 de dolari care ridică prețul la 6.321,17 dolari.

Acest bilet este pentru zona dintre colțurile superioare ale stadionului SoFi din Los Angeles. De acolo, cifrele pot crește vertiginos până la cele mai scumpe și exclusiviste bilete.

Apare, de exemplu, un bilet în zona centrală VIP a Stadionului SoFi, aproape la poalele terenului, și care se ridică la 73.652 de dolari.

Nebunia prețurilor Super Bowl-ului se vede și în permisele de parcare pentru joc întrucât, în oferta StubHub, cele mai ieftine tichete de parcare din acest moment sunt la un cost de 426 de dolari.

Totuși, acel permis de parcare corespunde unei parcări situate la o milă de stadion, așa că cine îl cumpără va trebui să meargă aproximativ 20 de minute pe jos până la locul meciului.

Schwarzenegger joacă rolul lui Zeus într-o reclamă

După cum a dezvăluit BMW SUA, Arnold Schwarzenegger va juca rolul lui Zeus în noua reclamă pentru Super Bowl LVI, iar alături de el vor fi şi Salma Hayek Pinault şi Ralf Moeller, în rolul Era, respectiv Poseidon. Revenită după 7 ani pe lista sponsorilor la Super Bowl LVI, marca germană are un spot publicitar în care fostul guvernator al Californiei, Arnold Schwarzenegger, joacă în rolul lui Zeus.

Fostul actor Terminator este portretizat ca tatăl tuturor zeilor, într-o reclamă amuzantă. În film, Schwarzenegger-Zeus, învăluit în şocuri electrice, ridică un macchiato într-un bar direct din mâinile unui angajat neîncrezător care, în faţa scenei, nu poate decât să exclame „mişto”.- care va fi cu 20 de secunde mai lung şi va fi afişat în primul trimestru al Super Bowl – unde vor mai apărea şi alţi doi actori: Salma Hayek Pinault în rolul Herei, soţia lui Zeus şi zeiţa căsătoriei pentru mitologia greacă, şi Ralf Moeller aka Poseidon, zeul mării.

BMW nu va fi singurul producător auto care va difuzat reclame în timpul Super Bowl: Kia a anunţat deja unul pentru EV6, unde va exista un câine robot, la fel ca Nissan pentru Modelul său Z.

Stadion inaugurat în 2020

SoFi Stadium este o arenă polivalentă acoperită din Inglewood, California, Statele Unite. A fost construit pe locul fostului hipodrom Hollywood Park și se află la 4,8 kilometri de Aeroportul Internațional Los Angeles și lângă sala The Forum. Inaugurat în septembrie 2020, stadionul este folosit de două francize din Liga Națională de Fotbal (NFL): Los Angeles Rams și Los Angeles Chargers.

Numele stadionului este dat de compania financiară SoFi care a cumpărat acest drept pentru o perioadă de 20 de ani, urmând să plătească peste 30 de milioane de dolari anual.

Suma cheltuită pentru construcția stadionului este estimată la 5,5 miliarde de dolari, fiind astfel cel mai scump stadion din lume şi unul dintre cele mai moderne.

Acoperișul arenei din California va fi din plastic transparent, iar ecranele led uriașe sunt un alt element spectaculos. 6,5 kilometri de ecrane led vor fi amplasare în tot complexul.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.4 °
8.6 °
66 %
1.3kmh
96 %
mar
14 °
mie
20 °
joi
13 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...