joi, martie 28, 2024
AcasăSportCupa României trece la un nivel superior cu FC Botoșani direct în...

Cupa României trece la un nivel superior cu FC Botoșani direct în play-off

Începând din sezonul viitor, competiția „surprizelor” devine „Cupa României Betano”, cu un nou format competițional care va aduce mai mult spectacol pentru iubitorii fotbalului din România.

Peste 100 de echipe, 7 campioane regionale, 2 faze ale grupelor, un play-off și adrenalină la cote maxime sunt ingredientele stagiunii 2022-2023 ale „Cupei României Betano”.

De-a lungul timpului, nume exotice au făcut ca această competiție să aibă un farmec aparte. Ne amintim cu drag de echipe precum Sănătatea Cluj, Avântul Bârsana sau AS Nova Mama Mia Becicherecu Mic.

Noua fază regională a „Cupei României Betano” va da șansa participantelor să obțină trofeul Cupei României pentru regiunea din care fac parte. 42 de echipe, câștigătoare ale fazelor județene, vor intra în competiție fiind organizate în 7 regiuni administrative: Nord-Vest, Vest, Sud-Vest, Centru, Sud, Sud-Est și Nord-Est.

Acestea vor fi mai apoi împărțite în 14 grupe (2 grupe/regiune) a câte 3 echipe, disputând meciuri într-o singură manșă. Finalele regionale vor da 7 meciuri ce se vor disputa cu trofeul pe masă, campioanele urmând a avansa în fazele superioare ale competiției.

Trei tururi și un play-off până în faza grupelor

Începând cu primul tur, își vor face intrarea in competiție echipele din Liga 3. Acestea se vor alătura celor 7 campioane regionale, în turul 2 urmând a intra și prima echipă de ligă secundă.

În turul 3 bătălia va deveni și mai acerbă datorită faptului că tabloul va fi completat de toate echipele de Liga 2. Nume puternice precum CSA Steaua București, Csikszereda, Metaloglobus sau Unirea Slobozia vor intra în lupta pentru fazele principale ale Cupei.

FC Botoșani, intră direct în play-off

Play-off-ul este momentul în care primele 8 echipe din Liga 1 se vor alătura celor 24 de echipe venite din turul precedent, urmând ca partidele să se joace într-o singură manșă, în sistem eliminatoriu. Printre cele opt se va număra și FC Botoșani, formație care a terminat acest sezon pe locul 2 în play-out.

Faza grupelor este cea care constituie cea mai așteptată schimbare. 16 echipe venite din playoff-ul competiției și cele mai bune 8 formații din Liga 1 vor alcătui cele 4 grupe a câte 6 echipe. Cele 24 de cluburi vor fi împărțite în 3 urne valorice, urmând ca primele 2 clasate să meargă în sferturile de finală.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.5 ° C
21.1 °
15.6 °
53 %
1.3kmh
90 %
joi
21 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...