spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăSportArgentina, noua campioană mondială!

Argentina, noua campioană mondială!

Argentina a câștigat Cupa Mondială din Qatar, ediția 2022, la capătul celei mai frumoase finale din istoria competiției, pe care a susținut-o cu Franța, care deținea trofeul.

Succesul sud-americanilor în fața „Les Bleus” a fost obținut la loviturile de departajare. Scorul a fost 2-2 după timpul regulamentar și 3-3 după cele două reprize de prelungiri.

Finala Cupei Mondiale de pe „Lusail Stadium” din Al Daayen din Qatar s-a ridicat la nivelul așteptărilor, cele două finaliste dovedind pe teren că prezența în ultimul act nu a fost deloc întâmplătoare, starurile Lionel Messi și Kylian Mbappe fiind adevărate locomotive pentru cele două echipe.

Prima repriză a finalei de pe „Lusail Stadium” din Al Daayen a aparținut în totalitate sud-americanilor. În minutul 21 Di Maria a fost agăţat în careu de Dembele, iar arbitrul Marciniak a arătat fără ezitare punctul cu var. Cel care și-a asumat execuția a fost starul Lionel Messi (min.23) care l-a învins pe Lloris cu o execuție în stânga acestuia, goalkeeperul francez plecând în colțul opus.

Sud-americanii au reușit să se desprindă pe tabela de marcaj în minutul 36 în urma unui contraatac de toată frumusețea, la finalizare aflându-se Angel Di Maria, iar Argentina a intrat la cabine cu 2-0 pe tabela de marcaj.

Cu gândul la cum vor sărbători câștigarea Cupei Mondiale, argentinienii s-au văzut egalați din nimic de către francezi. În minutul 80 Kylian Mbappe a fructificat un penalty acordat în urma unui fault produs în suprafața de pedeapsă de Otamendi asupra lui Kolo Muani. Peste numai un minut același Mbappe a restabilit egalitatea, scor 2-2, printr-o execuție spectaculoasă din careu, după pasa lui Thuram, ducând meciul în prelungiri.

Argentina în avantaj în a doua repriză extra

Prima repriză de „extra” nu a adus nicio modificare pe tabela de marcaj. După patru minute de joc din a doua repriză de prelungiri (min.109), Messi a reluat în poartă, după ce Lloris a respins şutul lui Lautaro Martinez, aducând din nou Argentina în avantaj, scor 3-2. Cu doar două minute înainte de fluierul final al celei de-a doua reprize „extra” Mbappe a punctat pentru 3-3, împingând finala la loviturile de departajare.

Aici sud-americanii au avut mai multă inspirație, punctând prin Lionel Messi, Paulo Dybala, Leandro Paredes și Gonzalo Montiel. Pentru „Les Bleus” au marcat Kylian Mbappe și Randal Kolo Muani în timp ce Kingsley Coman și Aurelien Tchouameni au ratat, Argentina impunându-se astfel la loviturile de departajare cu 4-2.

Finala din Qatar a fost a șasea pe care Argentina a disputat-o la un turneu final de Cupă Mondială, sud-americanii trecându-și în palmares cu acest succes, trei trofee, precedentele fiind în 1978 și 1986. De partea cealaltă, Franța, care a disputat în Qatar a patra finală mondială, rămâne cu două trofee, cea de la ediția trecută din 2018 din Rusa și cea din 1998 pe care a găzduit-o.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10 ° C
10 °
9.4 °
96 %
3.6kmh
100 %
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...