vineri, martie 29, 2024
AcasăSportSpiritul războinic al FC Botoșani, readus de Flavius: „Cu toții au 10...

Spiritul războinic al FC Botoșani, readus de Flavius: „Cu toții au 10 cu felicitări!” (VIDEO)

FC Botoșani a debutat cu dreptul în 2023, învingând în primul meci al anului formația CSU Craiova, scor 1-0 (1-0). Partida de pe „Municipal” a contat pentru runda 22 din SuperLigă și a fost decisă de reușita lui Sebastian Mailat (min.36).

Fără victorie în SuperLigă de pe 15 octombrie 2022, de la duelul de pe „Municipal” cu „U” Craiova 1948, jucătorii botoșăneni au evoluat în fața celeilalte echipe din Bănie cu multă dorință, determinare și spirit de sacrificiu, fiind superiori din toate punctele de vedere uneia dintre pretendentele la titlu în acest sezon.

„Îmi doresc să readuc spiritul războinic de altădată al echipei”

Prin atitudinea arătată, fotbaliștii au readus aminte de formația care era recunoscută pentru felul în care lupta pentru a le mulțumi fanilor la fiecare meci pentru susținerea necondiționată, părăsind terenul în ovațiile acestora, fiind aplaudați la final la scenă deschisă. Principalul „vinovat” de acest lucru este Flavius Stoican, tehnicianul readucând în vestiarul unei echipe călcată în acest sezon în picioare de Sepsi OSK la Sf. Gherghe (7-0) și de Farul Constanța la Ovidiu (8-0), acel spirit „războinic”, pentru care FC-ul era recunoscută și respectată în fotbalul românesc.

„Îmi doresc să readuc spiritul războinic de altădată al echipei. Îmi doresc ca atunci când echipa intră pe teren să considere că este un meci capital. Indiferent că e primul, al cincilea sau ultimul. Să conștientizeze că de aceea ne antrenăm în fiecare zi, că de aceea vin oamenii la stadion să susțină echipa, de aceea oamenii își doresc să câștige. Ei trebuie să aibă determinare pe care văd că o au de când am venit în această echipă.

Nu pot spune decât lucruri pozitive, pentru că am văzut o dorință enormă din partea fiecăruia. Îmi doresc foarte tare ca atunci când intrăm pe teren să ne dăm sufletul, pentru că oamenii asta vor să vadă la echipă. Atitudine, determinare, dorință, să muncească, să alerge. Fotbalul este un joc, poți pierde, poți câștiga, important este cum o faci”, a declarat Flavius Stoican.

„Vreau să felicit jucătorii pentru dorință și determinare”

La finalul partidei câștigate cu „juveții”, antrenorul principal al FC Botoșani a ținut să-și felicte elevii pentru victorie, dar și pentru jocul prestat, pentru care le-a dat un „10 cu felicitări”.

„Vreau să felicit jucătorii pentru dorință și determinare. E important pentru mine și jucători, pentru încrederea lor. Am suferit în anumite momente. Scopul nostru a fost să luăm trei puncte și am reușit. Mă bucur pentru acești băieți, mă bucur că suporterii ne-au încurajat. Știam că ne așteaptă un meci dificil cu o echipă care vrea să ia campionatul. Am reușit să câștigăm, am luat cele trei puncte, suntem pe locul zece, așa că au toții au 10 cu felicitări din partea mea”, a adăugat tehnicianul.

Cu cele trei puncte câștigate contra oltenilor în urma victoriei cu 1-0, FC Botoșani a acumulat 24 de puncte și a urcat pe locul 10 în SuperLigă. Runda următoare, FC-ul se va deplasa la Pitești pentru întâlnirea cu FC Argeș, duelul fiind programat duminică, 29 ianuarie, de la ora 13:30 în cadrul rundei 23 din SuperLigă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...