spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăSportȘcoala botoșăneană de canotaj, confirmă la Europenele U19 din Franța. Canotorii de...

Școala botoșăneană de canotaj, confirmă la Europenele U19 din Franța. Canotorii de la CS Botoșani au contribuit la patru din cele cinci medalii ale României

Școala botoșăneană de canotaj a confirmat așteptările la Campionatele Europene pentru junior Uunde-19, care au avut loc la Brive-la Gaillarde (Franța). 

„Canotorii Delia Mirabela Gradinaciuc, Adina Alexandra Florea și  Fabrizio Alexandru Scripcariu, pregătiți de George Bulie și Bogdan Bulie și legiitmați la secția de canotaj a clubului nostru au contribuit la patru din cele cinci medalii ale delegației României la această întrecere de mare avengură. Nu putem decât să ne mândrim cu aceste rezultate și să fim fericiți că școala botoșăneană de canotaj are viitor”, a declarat Andrei Amos, directorul adjunct al CS Botoșani.

Medalii de aur pentru mai multe botoșănence

Botoșăneanca Delia Mirabela Gradinaciuc a făcut parte, alături de Gabriela Tivodariu, Irina Lucia Andreea Despa, Iuliana Isabela Boldea şi Bianca Camelia Ifteni, din barca de 4+1 feminind, cucerind medalia de aur.

Titlul european și l-a trecut în palmares și botoșăneanca Adina Alexandra Florea, care a făcut parte din barca de 8+1 feminin alăuri de Eugenia Daniela Robitu, Irina Lucia Andreea Despa, Georgiana Blănariu, Ioana Ruxandra Pascovici, Andreea Bianca Marin, Narcisa-Florentina Negură, Denisa Cristina Ailincăi și Iuliana Irina Cantoriu.

Medalii de argint

De asemenea, botoșăneanul Fabrizio Alexandru Scripcariu și-a trecut în palmares la Europeanul din Franța două medalii de argint. Prima în cadrul probei de 4+1 masculin alături de Darius Florin Simion, Alexandru Nedelcu, Constantin Filip și Ştefan Bogdan Moaleş, iar a doua în proiba de 8+1 masculin, din barcă făcând parte și Darius Florin Simion, Ştefan Cobzaru, Tinel Nicuşor Mureşan, Andrei Alexandru Alexa, Alexandru Nedelcu, Ştefan Bogdan Moaleş, Constantin Filip şi Cătălin Nicolae Căţoiu.

Palmaresul delegației României la Europenele de canotaj de la Brive-la Gaillarde (Franța), a fost întregit de medalia de argint cucerită la patru rame masculin de Sebastian Alexandru Taşcă, Antonel Avăcăriţei, Silviu-Marian Dumitru și Mateus Simion Cozminciuc.

De menționat ar fi că pe lângă medalia de aur cucerită la 4+1 feminin de care am amintit mai sus, Delia Mirabela Gradinaciuc s-a clasat cu barca de patru rame feminin pe locul 4, iar Rebeca Andriesei s-a clasat pe locul 6 la două rame feminin, cele două fiind legitimate la CS Botoșani.

„Tricolorii” au participat cu11 ambarcaţiuni la competiţie, zece echipaje reuşind calificarea în finalele pentru medalii, singurul care a ratat calificarea fiind cel de dublu rame feminine format din Shara-Ştefania Guşă şi Iulica Maria Ursu).

În clasamentul pe medalii, Italia a ocupat primul loc, cu șapte medalii de aur, două de argint şi patru de bronz, urmată de România, cu două de aur și trei de argint și Turcia, cu două de aur și una de argint.

„Suntem mândri de ei”

Reprezentanții Federația Română de Canotaj (FRC), s-au arătat mulțumiți de evoluția „tricolorilor” în Franța, mai ales că la această ediție a Europenelor de junior Under -19, concurența a fost foarte strânsă.

„A fost un campionat greu la care au participat atât sportivi experimentați, cât și sportivi aflați la primul lor campionat european, cum a fost și cazul multora dintre juniorii noștri. Suntem mândri de ei și suntem siguri că a reprezentat, chiar și pentru cei care nu au urcat pe podium, o experiență importantă și frumoasă din care au avut de învățat. Cu toții au viitorul în față și timp pentru a deveni din ce în ce mai buni atâta timp cât vor munci în continuare cu ambiție, determinare și seriozitate”, a transmis Federația Română de Canotaj pe site-ul oficial.

„Important este că avem copii buni”

Elisabeta Lipă, preşedinta Federaţiei Române de Canotaj (FRC), a declarat că este fericită pentru rezultatele juniorilor.

„Normal că sunt fericită pentru rezultatele obţinute la europenele U19, mai ales când îi văd cum se luptă cu adversarii lor. Pentru că noi suntem mult în urma adversarilor noştri. Spre exemplu, în ultimii ani facem antrenamentele în Italia şi îi văd ce condiţii au, cum se pregătesc şi ce condiţii avem noi. Noi, pe perioada iernii, nu avem unde să ne pregătim, stai numai în sală… Sportivii noştri sunt mult în spatele adversarilor lor. Am pierdut şi medalii preţioase, de aur, spre exemplu la barca de patru, care este formată din sportive fără nicio experienţă.

Pentru că acest lot de juniori pe care noi îl aliniem la startul campionatelor europene şi mondiale, normal aceşti copii ar avea nevoie de mult mai multe competiţii. Pentru că aşa învaţă să se lupte cu adversarul. Şi categoria asta este împărţită în două, sunt cei nou-nouţi, care nu au participat niciodată la un concurs şi cei care au deja un an de experienţă.

Şi exemplul cel mai clar este barca de patru rame, care valoric sunt foarte bune, dar lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul. Au plecat din start şi nu ştiu, probabil din cauza emoţiilor, nu ştiu ce a fost în mintea lor şi în sufletul lor în finală, pentru că au ieşit de pe culoar, au fost avertizate, s-au pierdut şi au fost şi descalificate în final, pentru că au încurcat alte echipaje. Dar din asta învăţăm. Important este că avem copii buni”, a menționat Elisabeta Lipă.

„Suntem pe drumul cel bun”

Ea consideră că tinerii canotori au de câştigat şi din astfel de experienţe.

„Da, este dureros să ştii că ţi-ai dorit să câştigi şi că puteai să câştigi, dar din diverse motive nu ai reuşit. Dar tocmai din aceste nemulţumiri capătă şi experienţă. Aşa că, per total sunt foarte mulţumită. Pentru că am avut 10 finale din 11. Asta înseamnă că suntem pe drumul cel bun, suntem acolo alături de adversarii de vârsta lor. În rest, ce poţi să spui mai mult decât că locul este prea puţin important la vârsta lor. Important este să îi creştem şi să îi ducem către lotul olimpic de seniori, pentru că acolo ne dorim să ajungem”, a conchis Lipă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10 ° C
10 °
9.4 °
96 %
3.6kmh
100 %
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...