MATRIŢA ZILEI – 08.01.2022/15.6.1.1.

1111
222 5 8
6

FOC – 1,5,9 – 5 elemente

APĂ – 2,6 – 4 elemente

AER – 3,7 – 0 elemente

PĂMÂNT – 4,8 – 1 element

 

Vibrația zilei de azi este dată de energia cifrei 8 și reprezintă puterea, responsabilitatea și simțul datoriei. E nevoie să facem ceva, orice, să acționăm într-o anumită direcție astfel încât să susținem familia, relațiile, pe cei din jurul nostru, pornind de la interiorul nostru, extinzând apoi către exterior. Reconfigurarea noilor reguli se face într-un mod ieșit din comun, surprinzător și pe alocuri teatral, cu autoritate și diplomație în acelați timp. Totodată, astăzi vorbim și despre curaj, temeinicie, forță interioară, disciplină.

Puterea noastră este dată de forța de a rezista cu stoicism în situații, provocatoare, presante, care ne testează nervii, credințele, răbdarea și puterea psihică și mentală în ceea ce privește relațiile cu cei din jur. De asemenea, la exterior presiunile sunt uriașe și au la bază o intenție rău voitoare întrucât se dorește cumva obținerea a ceva ce nu poate fi luat cu forța, ci doar dat de bunăvoie. Poate simțim că circumstanțele actuale sunt dincolo de puterile noastre, dar este util de știut că avem cu toții capacitatea de a gestiona orice situație și că avem datoria de a ne apăra, atât pe noi cât și pe cei dragi nouă. Energia zilei este puternică, de foc și instinctele agresive (1111) pe care le folosim unii dintre noi pentru a ne arăta forța sau puterea s-ar putea să nu fie o idee așa de bună. Mai degrabă ne putem folosi înțelept de comunicarea amiabilă cu cei din jur, de diplomație (222), de intuiția noastră (5) pentru a evita distrugerea echilibrului (6) și așa fragil. Luptele de putere de azi sunt dăunătoare, pentru că adevărata putere care ne ajută azi e cea interioară (8), care aduce tact, strategie și onoare. E adevărat că multe persoane se angrenează în aceste jocuri de putere dar numai pentru că de fapt se simt în interior foarte slabi. O persoană cu adevărat puternică nu va intra în astfel de infantilități pentru că știe să distingă ce anume este benefic pentru ea, datorită conștiinței sale și este tare util să conștientizăm dacă puterea noastră se bazează pe recunoașterea primită din partea celorlalți sau se naște dintr-un sentiment sănătos al încrederii în sine.

Recomandarea zilei. 8 aduce puterea și fiind o cifră cu energie feminină, reprezintă dualitate și depinde doar de noi cum o folosim în beneficiul nostru. Care din fațetele monedei alegem să o utilizăm? Cea feroce și bestială, forță brută și necizelată, temperamentală, negândită sau puterea protectoare, stabilă, care crește progresiv, se balansează, interiorizând forțele exterioare, dar care nu se frânge. Atunci când accesăm puterea în latura ei pozitivă, teama dispare, la fel și părerile celorlalți, suntem protejați de indestructibilul nostru simț al identității. Când o folosim în latura întunecată, o folosim pentru a ne apăra. Și când ne apărăm? Când ne simțim atacați, mai exact când lăsăm frica să ne cuprindă ființa. Și tocmai asta se vrea. Controlul prin frică. Joaca cu psihicul, cu emoțiile noastre, cu corpul nostru se oprește doar dacă facem ceva extraordinar: dacă ne ascultăm inima, sufletul, vocea interioară și accesăm puterea personală. Calmul și răbdarea sunt mari virtuți. E util să ne abținem de la a reacționa agresiv, animalic atunci când ne simțim deranjați sau iritați de ceva anume. Este de asmenea de preferat să evităm jocurile de putere, indiferent că e vorba de cuvinte, acțiuni, autorități, statut, relații (soți, părinți-copii, frați/surori, șefi, prieteni, etc.) pentru că singurul rezultat (lipsă 3) este conflictul care aduce dezavantaje tuturor (lipsă 9), aduce suferință fizică, psihică (lipsă 4), este o dovadă de lipsă de înțelepciune (lipsă 7), iar în astfel de timpuri, unitatea, înțelegerea între oameni, toleranța, respectarea granițelor celuilalt sunt singurele modalități de a birui asupra absurdităților care parcă au ieșit din cutia Pandorei și vor să ne înlănțuiască. Fiecare are dreptul să decidă pentru el iar ceilalți e util să se abțină de la judecăți și bârfe. Societatea noastră este obsedată de toate formele de putere: bani, poziție socială, autoritate, influență, faimă, puterea de a distruge, puterea de a salva, puterea de a le schimba viața altora. Luptăm din răsputeri pentru a acumula această putere despre care credem că ne va aduce fericirea și starea de bine. Dar, este iluzoriu să ne gândim că o astfel de putere ne oferă vreo astfel de garanție. Forțe mult superioare nouă pot schimba cât am clipi din ochi direcția curenților puterii, de aceea este util să ne dezvoltăm puterea care emană din interior și care e autentică și trainică.

                                                                                                               

MINUTUL DE AUR : favorabil pentru lansarea celor mai fierbinţi dorinţe către Univers, minutul de aur apare astăzi, 08.01.2022 la ora 08:01 (dimineața).

 

CODUL BANILOR ȘI A SUCCESULUI: 8161

Anca SOFIAN

Deja ai votat!