spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BT"Natura statică - între clasic şi modern", la Galeriile de Artă "Ştefan...

„Natura statică – între clasic şi modern”, la Galeriile de Artă „Ştefan Luchian”

Secția de Artă Plastică și Etnografie din cadrul Muzeului Judeţean Botoşani organizează expoziția tematică „Natura statică – între clasic și modern”.

Expoziția, care poate fi vizionată la Galeriile de Artă ,,Ștefan Luchianˮ Botoșani, în perioada 21 septembrie – 22 octombrie 2019, reunește generații diferite de artiști români, ale căror lucrări se regăsesc în patrimoniul artistic al Muzeului Județean Botoșani, precum: Petre Achiţenie, Costache Agafiţei, Călin Alupi, Ion Andreescu, Octav Băncilă, Mariea Boz, Traian Brădean, Spiru Chintilă, Eugen Crăciun, Alexandru Cumpătă, Emilia Cuţescu -Stork, Zamfir Dumitrescu, Rodica Grigoriu, Valentin Hoeflich, Mihai  Macri, Victor Mihăilescu – Craiu, Dan Monahu, Costin Neamţu, Marcel Olinescu, Constantin Pacea, Ion Pană, Constantin Piliuţă, Nicolae Popa, Rudolf Schwaitzer – Cumpăna, Ion Sălişteanu, C.D. Stahi, Gheorghe Stanciu, Eustaţiu Stoenescu, Liviu Suhar, Dinu Șerban, Liviu Șoptelea, Vasile Ştefan, Aristotel Vasiliu și Gheorghe Zidaru.

„Cele 40 de lucrări expuse prezintă o temă care a fost abordată și tratată de către toți artiștii vizuali și care se adresează, în egală măsură, sensibilității estetice a celor care preferă pictura ,,clasicăˮ, dar și celor care se regăsesc în maniera modernă de exprimare plastică”, a declarat muzeograful Ana Coşereanu.

Vernisajul va avea loc pe 11 octombrie 2019, ora 20.00, în cadrul evenimentului cultural național Noaptea Albă a Galeriilor de Artă, aflat la a XII-a ediție – pe plan național și la cea de-a V-a ediție pentru Galeriile de Artă ,,Ștefan Luchianˮ Botoșani. La vernisaj intrarea va fi gratuită.

Expoziţia poate fi vizitată zilnic, în intervalul orar 9.00 – 17.00. Taxa de vizitare este de doi lei pentru copii, elevi, studenți, pensionari, persoane cu dizabilități şi grupuri, respectiv 4,10 lei pentru adulți.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
23.7 ° C
24.3 °
23.6 °
37 %
2.5kmh
8 %
Dum
21 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °
joi
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...