duminică, mai 19, 2024
AcasăPOLITICĂ EDITORIALĂPolitica editorială a Monitorului de Botoșani

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost clasat printre primele trei ziare locale din România datorită performanţelor.

Ziarul nu are o orientare politică anume, este independent, acţionarii şi managerii nu sunt afiliaţi unor anumite grupuri de interese şi nici membri a vreunui partid politic. În prezent formatul este de 20 de pagini, tabloid, la care se adaugă diverse suplimente săptămânale. Politica editorială este valabilă și pentru site-ul publicației www.monitorulbt.ro

Jurnaliştii lucrează după un cod deontologic, urmat de un set de reguli comune tuturor celor din echipa redacţională.

Jurnaliștii de la Monitorul de Botoșani nu pot fi membri ai vreunui partid politic și nu se implică în dispute politice sau de orice altă natură.

Departamentele cotidianului nostru sunt foarte clar delimitate. De veniturile din difuzarea ziarului se ocupă departamentul de difuzare. De veniturile din publicitate se ocupă departamentul de marketing.

Redactorii cotidianului MONITORUL DE BOTOȘANI nu sunt implicați în încheierea de contracte de publicitate sau încasarea de bani de pe urma unor contracte.
Articolele publicitare vor fi marcate corespunzător în ziar și pe site, fiind net diferențiate de conținutul editorial.

Aceaste decizii au fost luate tocmai pentru a evita implicarea departamentului editorial în contractele de publicitate, fapt ce ar duce la pierderea obiectivității și independenței necesare în exercitarea corectă a meseriei de jurnalist.

În articolele publicate de Monitorul de Botoșani nu veți găsi îndemnuri la violență, atacuri rasiste sau naționalism deșănțat. Departamentul de marketing își rezervă, deasemenea, dreptul de a refuza publicarea unor texte publicitare ce nu respectă aceste reguli.

Pentru că lucrul în echipă dă rezultate atunci când fiecare membru respectă ţelurile şi nevoile colegilor, cât şi a echipei ca tot unitar. Atunci şi echipa va reuşi să respecte aspiraţiile şi individualitatea membrilor ce o formează. Deci trebuie să fim conştienţi de rolul nostru în echipă şi de rolurile celorlalţi, să ne cunoaştem reciproc abilităţile şi experienţa, să împărţim surse, resurse şi idei. Aceste lucruri ne vor permite să lucrăm împreună, să identificăm mai uşor nevoile cititorilor şi să ne facem articolele utile, scriind pentru cititori.

Indiferent de renumele şi succesul de care se bucură Monitorul de Botoşani pe plan local sau naţional, încercăm să funcționăm fără a uita următoarele: un ziar este atât de bun, pe cât de bună este ultima sa ediţie. Iar un ziarist este atât de bun, pe cât de bun este ultimul său text publicat.

 

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
9.4 ° C
11 °
9.4 °
95 %
2.6kmh
0 %
Dum
21 °
lun
24 °
mar
24 °
mie
23 °
joi
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când mâncarea e gustoasă, culoarea politică nu mai contează.

EDITORIAL

În urmă cu vreo douăzeci de ani când la putere, în anul electoral, era punga cu ulei, zahăr sau făină, hâtra mătușa Maria din...

EPIGRAMA ZILEI

De-abia acum, în miezul verii, Când i-am văzut la plajă goi, Am înțeles traseul berii: Dintr-un butoi, în alt butoi! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...