miercuri, mai 8, 2024
AcasăSportFC Botoșani, parcurs de play-off în turul sezonului regular al Ligii 1!

FC Botoșani, parcurs de play-off în turul sezonului regular al Ligii 1!

FC Botoșani a terminat turul sezonului regular pe locul 5 cu 19 puncte, iar trupa lui Marius Croitoru privește cu încredere returul care va debuta la sfârșitul acestei săptămâni în care își propune în premieră accederea în play-off.
Botoșănenii se pot declara pe bună dreptate ghinioniștii României având în vedere că au ratat dramatic accederea la „masa bogaților” în două rânduri de când Liga 1 a trecut la noul format play-off/ play-out.
În sezonul 2017-2018, FC Botoșani a fost prima sub linie terminând sezonul regular pe locul 7 cu 39 de puncte, la fel ca și Poli Iași ocupanta locului 6 și Dinamo, echipă clasată pe locul 8, însă echipa din Copou a avut câștig de cauză la departajare într-un clasament întocmit între cele trei.
În sezonul 2018-2019 FC Botoșani a fost din nou prima sub linie terminând sezonul regular pe locul 7 cu 36 de puncte, la un punct de Sepsi OSK Sf. Gheorghe formație care a acumulat 37 de puncte și a mers în play-off.
Ori parcursul pe care formația lui Marius Croitoru l-a avut în această primă parte a sezonului regular le dau mari speranțe botoșănenilor că în acest sezon vor reuși să-și îndeplinească acest vis, respectiv accederea în premieră în play-off-ul Ligii 1. Cu 19 puncte acumulate în această primă parte a sezonului regular, FC Botoșani are un parcurs de play-off iar dacă va reuși și în retur să strângă cel puțin același număr de puncte, botoșănenii ar fi într-o proporție de 90% în play-off. Asta ținând cont și de statistică care arată că în precedentele ediții de campionat de când Liga 1 a trecut la formtul play-off/play-out, echipa de pe locul 6, ultimul care asigură prezența la „masa bogaților” a prins play-off-ul și cu 37 de puncte.
De remarcat ar fi că în ediția de campionat 2015-2016, primul în noul format, locul 6, ultimul care a asigurat prezența în play-off a fost ocupat de ASA Tg. Mureș, echipă care acumulase 38 de puncte, cu unul peste CSMS iași, formație care a terminat sezonul regular al ediției de campionat mențonate pe locul 7 cu 37 de puncte.
În schimb, în sezonul 2016-2017 Dinamo a fost echipa care a obținut ultimul bilet pentru play-off, cele 41 de puncte fiindu-le de ajuns „câinilor” pentru a fi la „masa bogaților”. Prima sub linie, a fost Gaz Metan Mediaș, formație care a terminat sezonul regular pe locul 7 cu 39 de puncte.

Lupta la play-off Liga 1
Sezon 2015-2016
locul 6- ASA Tg. Mureș- 38 puncte
locul 7- CSMS Iași- 37 puncte
 

Sezon 2016-2017
locul 6- Dinamo- 41 puncte
locul 7- Gaz Metan Mediaș- 39 puncte

Sezon 2017-2018
locul 6- Poli Iași- 39 puncte
locul 7- FC Botoșani- 39 puncte

Sezon 2018-2019
Locul 6- Sepsi OSK Sf. Gheorghe- 37 puncte
Locul 7- FC Botoșani- 36 puncte

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.2 ° C
11.7 °
9.3 °
64 %
3.1kmh
100 %
mie
15 °
joi
16 °
vin
19 °
sâm
18 °
Dum
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

S-a înghesuit lumea la stadion la ultimul meci. Să sperăm că o să mai avem la ce ne înghesui.

EDITORIAL

…îl semnează recent unul dintre botoșănenii ce n-au încetat să caute, să cerceteze, să găsească, să îmbogățească amintirea mereu neodihnită a Luceafărului. Acesta se...

EPIGRAMA ZILEI

Norodul fiind absent, Tagma hulită de tine Are conturile pline Și-o găsești în ... Parlament!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...