spot_img
marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocal BTIdei pentru decorarea casei în anul 2020 – Ce efect au cuverturile...

Idei pentru decorarea casei în anul 2020 – Ce efect au cuverturile de pat?

Cuverturile de pat au un efect asupra microambientului patului, dar și asupra stării de spirit. Deși unii oameni poate nu folosesc cuverturi în casă, pentru că preferă păturile și nu consideră că ar exista mari diferențe între aceste produse, totuși ei ar trebui să fie siguri de faptul că doar cuverturile pot cu adevărat să îmbunătățească stilul de design din dormitor și să protejeze foarte bine lenjeria patului.

În general, cuverturile matlasate sunt mai apreciate pentru confortul termic oferit și calitatea somnului. Materialele matlasate sunt confortabile, iar în plus oferă și alte avantaje:

  • Asigură căldura dormitorului, oferă un aspect frumos așternutului, îmbunătățesc calitatea somnului
  • Prin nuanțe de culori și imprimeuri pot oferi un alt aspect nou camerei, atunci când se dorește o schimbare de design de interior
  • Protejează patul și lenjeria de pat de firimituri și fire de păr, lăsate de copii și animale de companie
  • Acoperă patul până la podea, oferă dormitorului un aspect mult mai elegant.

În acest an, căutările oamenilor sunt în creștere cu mai mult de 100% pe Pinterest, pentru decorul de tip Feng Shui. Asta pentru că oamenii vor să se relaxeze, să scape de stres, să se energizeze. Pentru a fi în tendințe, ei își îndreaptă atenția spre acest stil, care este confortabil și elegant. Conform principiilor Feng Shui, efectuarea unor mici schimbări în dormitor poate aduce multe beneficii, poate îmbunătăți sănătatea, calitatea somnului și relația cu persoana iubită.

Statisticile arată că oamenii preferă articolele în acest stil, chiar și la cuverturi cu imprimeuri. Spre exemplu consumatorii aleg în magazinele online cuverturi în culori vibrante, strălucitoare. În anul 2020 au crescut căutările pentru articolele de culoare verde mentă cu 12% și la articole în nuanțe de verde neon cu 55%.

Amenajarea mobilierului și a altor lucruri din dormitor în stil Feng Shui are un efect bun asupra stării mentale și a stării de sănătate. Unii spun că astfel de aspecte afectează fluxul de energie al spațiului, iar această energie influențează starea de spirit, fericirea și succesul. Iată câteva sfaturi Feng Shui:

  • Faceți ordine în dormitor pentru a avea un sentiment de liniște și armonie
  • Eliminați toate produsele electronice din dormitor pentru că acestea pot afecta negativ sistemul imunitar și starea mentală
  • Alegeți o lenjerie de pat și o cuvertură de pat în nuanțe de culori liniștitoare
  • Mutați oglinda de lângă pat pentru că vă poate perturba somnul
  • Nu trebuie să așezați patul chiar lângă ușă; patul trebuie să fie mai departe de ușă, să aveți o vedere clară asupra ei.

În Feng Shui moliciunea și confortul sunt esențiale, de aceea sunt recomandate cuverturile matlasate din bumbac 100%. Astfel de produse sunt călduroase, moi, respirabile, nu afectează fluxul de energie Chi din Feng Shui și de energie pozitivă în jurul patului și în întreaga cameră. Această energie universală numită Chi se află în orice ne înconjoară, se manifestă în Yin și Yang.

Specialiștii spun că pentru a ne simți bine trebuie să atragem fluxul energiei Chi în casa noastră. Asta se poate prin păstrarea ordinii, a curățeniei, prin deblocarea unor zone printr-o stare mentală pozitivă, prin folosirea unor produse în culori neutre, pastelate, liniștitoare.

Un stil apreciat în anul 2020 este cel inspirat retro, care amintește de anii ’50 și ’60.  Cuvertura poate fi o extensie a patului, ea poate cu siguranță îmbunătăți aspectul acestuia și al camerei în ansamblu. Nu rămâne decât să se aleagă o cuvertură care este potrivită patului și stilului de dormitor, care să atragă ochiul și să impresioneze pe oricine la prima vedere.

Cuvertura poate fi folosită în mai multe feluri, ea poate acoperi tot patul, sau poate fi pliată astfel încât să se vadă pernele, iar designul în dormitor să poată fi schimbat.

În anul 2020 sunt la modă cuverturile matlasate imprimate din bumbac 100%, cuverturile din catifea sau din mătase. Sunt apreciate cuverturile groase, care par stratificate, sau care sunt matlasate și au un aspect elegant. Astfel de produse sunt perfecte și pentru primăvară și pentru lunile reci de iarnă. Dacă sunt din bumbac 100% pot fi potrivite pentru decor și în sezonul cald, sunt răcoroase și confortabile, acoperă perfect lenjeria de pat.

În ultimii ani s-a observat o preferință a oamenilor pentru materialele matlasate, asta pentru că ele îmbunătățesc calitatea somnului și confortul termic, lucru foarte important pentru condițiile climatice mai vitrege din anumite regiuni ale țării. Matlasarea apare la cuverturi și la pilote, ambele produse sunt confortabile.

Imprimeurile folosite sunt foarte variate, cele mai populare sunt modelele geometrice și cele florale. Există cuverturi în carouri, în dungi, cu desene interesante, în nuanțe de culori în tendințele modei. Cuvertura are un rol principal – acela decorativ – de aceea oamenii aleg produsul în funcție imprimeu și preț. Pentru a se simți confortabil, ei trebuie să acorde atenție și la calitatea materialelor. Cele din bumbac 100%, sunt comode, călduroase, asigură un somn de calitate.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
19.9 ° C
19.9 °
19.9 °
39 %
5.2kmh
2 %
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
22 °
sâm
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Încă e bine, faza următoare e că dispar și camerele de luat vederi.

EDITORIAL

Nu e prima dată când pomenesc de Cănuță-om sucit, acel personaj aparent inventat de Caragiale, dar cât se poate de reprezentativ pentru spațiul mioritic....

EPIGRAMA ZILEI

Lumina din felicitare Să n-o considerați plocon, Ne costă ea, pe fiecare Cu mult mai mult ca la … E on!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...