spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTAjuns la Urgențe după ce a vrut să își taie unghiile

Ajuns la Urgențe după ce a vrut să își taie unghiile

Un bărbat din județul Botoșani a ajuns la spital cu arsuri grave după un incident mai puțin obișnuit, care a avut loc în propria gospodărie.

În vârstă de 51 de ani, din comuna Avrămeni, bărbatul a ajuns la spital cu arsuri grave la nivelul ambelor picioare, iar motivul a fost unul șocant pentru cadrele medicale.

Bărbatul le-a povestit că, într-o seară de la mijlocul săptămânii, a dorit să își taie unghiile de la picioare, iar pentru a-și înlesni sarcina, s-a decis să își înmoaie picioarele mai întâi într-un lighean cu apă fierbinte.

Acesta a încălzit o oală cu apă pe aragaz, după care a turnat conținutul într-un lighean, fără a realiza, însă, că apa era clocotită. Mai mult, acesta a turnat în apă și o cantitate semnificativă dintr-un recipient cu o substanță pentru dezinfectare și înălbire. Doar că în combinație cu apa fierbinte, lichidul i-a provocat bărbatului arsuri serioase la nivelul picioarelor, în momentul în care le-a introdus în apă.

Acesta s-a ales cu arsuri de gradele II și III la nivelul gleznelor și gambelor, iar după ce a realizat că rănile nu îi treceau cu diverse leacuri încercate prin gospodărie, a mers la Urgențe. Uimite de ceea ce a pățit, cadrele medicale i-au oferit primul ajutor, după care au decis internarea lui. “Arsurile sunt mai mult chimice, decât termice. A fost stabilizat în serviciul UPU, după care internat pe secția de Chirurghie Plastică și Reparatorie pentru tratament de specialitate”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
22.7 ° C
22.7 °
21.6 °
35 %
2.4kmh
58 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °
joi
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...