spot_img
marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocal BTGropi cât roata pe drumul judeţean spre Iaşi

Gropi cât roata pe drumul judeţean spre Iaşi

 

Drumul judeţean care scurtează legătură între Botoşani şi Iaşi, (cel care din Flămânzi o ia prin Prăjeni, şi nu prin Hârlău – Târgu Frumos), se degradează tot mai mult. Exceptând partea de aproximativ un kilometru neasfaltată, aflată chiar pe ultima porţiune până la intrarea în judeţul Iaşi, au început să apară gropi uriaşe şi pe porţiunea cu asfalt, fapt care îi determină pe şoferii care tranzitează drumul, în speranţa că ajung mai repede la destinaţie, să fie tot mai nemulţumiţi.

Situaţia este şi în atenţia conducerii Consiliului Judeţean (CJ), în subordinea căruia se află şi Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (DJDP), unitate care administrează drumurile judeţene.

Atât potrivit preşedintelui CJ, Costică Macaleţi, cât şi vicepreşedintelui CJ, Dorin Birta, drumul se află într-o stare proastă şi necesită neapărat lucrări de investiţii, dar nu se poate interveni în acest sens atât timp cât tronsonul de află în litigiu. „Acest drum este în litigiu şi, din păcate, nu putem interveni decât cu lucrări de întreţinere, cu plombări. Aşteptăm ca instanţele de judecată să parcurgă paşii necesari pentru a se ajunge la un rezultat din acest punct de vedere”, a susţinut preşedintele CJ, Costică Macaleţi.

Vicepreşedintele CJ, Dorin Birta, susţine că imediat ce vremea va permite şi se va mai încălzi puţin, se vor efectua din nou lucrări de peticiri şi de plombări.

Drumul judeţean spre Iaşi a fost viabilizat în 2015, lucrările inaugurate cu mare tam-tam în toamna 2013 presupunând, oficial, turnarea unui strat de asfalt peste piatră spartă. În scurt timp, şoferii au ajuns să facă slalom printre gropi până la bucata ieşeană, făcută cu bani europeni şi la standarde europene.

Autorităţile judeţene au spus că drumul s-a stricat din cauza camioanelor care transportau materiale spre partea ieşeană şi că nu pot interveni din cauză că este în garanţie.

Constructorul a refuzat să facă lucrări, spunând că nu a fost plătit. După aproape un an de discuţii, firma a acceptat să facă reparaţii, constând în plombe care au cedat la prima ninsoare.

Drumul spre Iaşi prin Prăjeni, cel care ar fi trebuit să scurteze traseul spre capitala Moldovei cu 15 kilometri, este şi obiectul unui proces.

Reprezentanţii Bitunova se luptă în instanţă cu autorităţile judeţene, pe motiv că acestea nu le-au achitat 8,2 milioane lei din contractul încheiat în 2013 privind viabilizarea a 30 de kilometri de drumuri judeţene, printre care şi cel de la Plugari.

Decizia de a nu plăti a venit după ce inspectorii Curţii de Conturi au considerat că firma nu ar fi folosit reciclatorul trecut în contract, adică practic nu au făcut mare parte din lucrările pentru care cer bani.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
11.6 ° C
11.6 °
8.2 °
81 %
0.4kmh
0 %
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
21 °
sâm
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Încă e bine, faza următoare e că dispar și camerele de luat vederi.

EDITORIAL

Nu e prima dată când pomenesc de Cănuță-om sucit, acel personaj aparent inventat de Caragiale, dar cât se poate de reprezentativ pentru spațiul mioritic....

EPIGRAMA ZILEI

Lumina din felicitare Să n-o considerați plocon, Ne costă ea, pe fiecare Cu mult mai mult ca la … E on!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...