spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocal BTSilvia Griciuc a trecut la cele veşnice

Silvia Griciuc a trecut la cele veşnice

Silvia Griciuc, fostul preşedinte al Asociaţiei „Ne trebuie speranţă”, a trecut la cele veşnice. ”Durerea ce o avem în suflet nu se poate exprima în cuvinte! Nimic din ce avem astăzi nu ar fi existat fără dumneavoastră! Drum lin către îngeri suflet blând și pur! Soarele vieții a apus pentru o ființă atât de dragă nouă. În acest univers al tristeții ne rămân stelele amintirilor, care să ne aline durerea. Odihnească-se în pace!”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei.

Silvia Griciuc, preşedintele Asociaţiei „Ne trebuie speranţă”, a fost premiată de către Monitorul de Botoşani, în cadrul Galei „10 pentru Botoşani”. Gala a fost organizată cu prilejul împlinirii a două decenii de la apariţia cotidianului Monitorul de Botoşani. În cadrul Galei, alături de Silvia Griciuc, au fost premiate alte nouă personalităţi ale oraşului şi judeţului.

Silvia Griciuc s-a născut pe 5 septembrie 1947 la Dorohoi. A urmat liceul în Dorohoi, apoi Facultatea de Fizică la Universitatea  ,,Al. I. Cuza”, din Iaşi.
Din 1972 a predat fizică la Şcoala Generală 4 Dorohoi şi la Liceul Agricol din Şendriceni. Din 1975 s-a transferat la Botoşani, la Liceul de Construcţii, actualul Liceu “Elie Radu”, unde a predat până în octombrie 1999, când s-a pensionat.

Silvia Griciuc a condus Asociaţia „Ne trebuie speranţă” din anul 2002 

Din anul 2002 ea a condus Asociaţia “Ne trebuie speranţă”, a părinţilor copiilor cu Sindrom Down. A înfiinţat asociaţia pentru că ştia foarte bine problemele cu care se confruntă părinţii care au copii cu Sindrom Down, fiica ei, Alexandra, luptându-se cu aceeaşi suferinţă.

Pentru aceşti părinţi şi pentru copiii lor a luptat ani la rând. I-a căutat, i-a adunat, i-a primit pe toţi cei care aveau copii cu Sindrom Down, dar şi cu alte dizabilități şi se simţeau descumpăniţi şi descurajaţi. I-a înţeles pe toţi şi i-a ajutat cu sfaturi, cu susţinere morală, organizând manifestări în care au fost implicaţi copiii ce pentru societate înseamnă revoltător de puţin. Şi asta, pentru că viaţa a învăţat-o cât de mult înseamnă sprijinul acordat unui părinte care cu greu poate accepta dizabilitatea copilului său.

Deşi a plecat din această lume, Silvia Griciuc rămâne în sufletul tuturor celor care au cunoscut-o şi apreciat-o. „Drum lin spre Paradis, draga mea! Locul tău este printre îngeri. Dumnezeu să te ierte”, este unul dintre mesajele transmise la plecarea din această lume a unui om cu suflet mare, care s-a dedicat semenilor.

Dumnezeu să o odihnească în pace şi veşnică să-i fie amintirea!

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
14.5 ° C
14.6 °
10.5 °
69 %
1.2kmh
100 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...