spot_img
marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocal BTMinisterul Sănătăţii ia în calcul renunţarea la tichetele pentru vaccinare

Ministerul Sănătăţii ia în calcul renunţarea la tichetele pentru vaccinare

Tichetele acordate persoanelor care se vaccinează împotriva Covid19 ar putea deveni istorie. Anunţul a fost făcut de Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, luni. Oficialul a declarat că problema nu este legată de bani.

„Problema nu este a bugetului. Există buget pentru acordarea lor. Au fost un element de stimulare. (…) Era vorba despre un element care să stimuleze vaccinarea. (…) Nu cred că în momentul de faţă acest tichete mai au un viitor, mai degrabă pentru că discutăm despre un mecanism care a fost pus pentru stimularea vaccinării, care, din păcate, nu a funcţionat în mod deosebit”, a susţinut ministrul într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă se poate renunţa la tichete, Alexandru Rafila a răspuns cî în perioada următoare se va discuta despre acest aspect. „Eu cred că ne vaccinăm ca să ne protejăm sănătatea, nu ca să luăm tichete”, a spus ministrul.

Tichete acordate cu ţârâita 

Pentru a stimula campania de vaccinare, autorităţile au decis să le acorde persoanelor care se imunizează tichete în valoare de 100 de lei. Măsura a intrat în vigoare pe 31 ajugust 2021. La Botoşani tichetele au fost acordate cu ţârâita şi cu foarte mari întârzieri. Astfel, La începutul lunii februarie la Botoşani erau restante 38.700 de tichete, în valoare de 3.870.000 de lei. Acestea au ajuns în judeţ pe 3 februarie, iar cei care trebuiau să le primească au făcut rând la centrele de vaccinare.

La Botoşani cea mai mare rată de vaccinare este în municipiul reşedinţă de judeţ, unde 37,87% dintre cei 120.000 de locuitori oficiali sunt vaccinaţi.

Eşec în campania de vaccinare

Săptămâna trecută autorităţile au anunţat că, la nivel naţional, peste 170 de centre de vaccinare din țară se vor închide, din cauza numărului mic de persoane care le trec zilnic pragul. Anunţul a fost făcut de coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

De asemenea, o parte dintre centrele de vaccinare cu adresabilitate redusă vor fi transformate în centre de testare sau vor funcționa în format hibrid – vor avea atât activitate de imunizare, cât și activitate de testare.

Rata de vaccinare în rândul populației generale stagnează la 40% în România – 43.45% în municipii şi mai puţin de 30% în zona rurală, potrivit datelor publicate luni de platforma RO Vaccinare.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
11.6 ° C
11.6 °
8.2 °
81 %
0.4kmh
0 %
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
21 °
sâm
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Încă e bine, faza următoare e că dispar și camerele de luat vederi.

EDITORIAL

Nu e prima dată când pomenesc de Cănuță-om sucit, acel personaj aparent inventat de Caragiale, dar cât se poate de reprezentativ pentru spațiul mioritic....

EPIGRAMA ZILEI

Lumina din felicitare Să n-o considerați plocon, Ne costă ea, pe fiecare Cu mult mai mult ca la … E on!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...