vineri, mai 17, 2024
AcasăLocal BTJudeț pârjolit de incendii

Județ pârjolit de incendii

În ultimele 24 de ore, pe teritoriul județului Botoșani s-au produs zece incendii. Cătămărăști Deal, Avrămeni, Aurel Vlaicu, Darabani, Ionășeni, Cișmea, Corlăteni, Pomârla, Brăești și Dimăcheni sunt localitățile unde au avut loc aceste evenimente.

La Aurel Vlaicu, scânteile de la un foc aprins pentru distrugerea resturilor vegetale, lăsat nesupravegheat, au ajuns pe furajele din gospodăria vecinului. Cinci tone de furaje, toată hrana pentru animale, au fost distruse în urma incendiului. Pagubele puteau fi mai mari dacă nu interveneau prompt pompierii din Săveni. Au fost salvate casa sau celelalte clădiri.

Case în pericol din cauza incendiilor de vegetație uscată

La Ionășeni, două case au fost în pericol din cauza unui incendiu de vegetație uscată. Flăcările s-au extins cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii militari din Trușești au depus un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii.

La Darabani, casa unei bătrâne a fost la un pas să fie cuprinsă de flăcări după ce, o pungă de plastic, depozitată lângă soba încinsă, a laut foc. Flăcările au cuprins și o pătură. Pericolul a fost înlăturat de pompierii militari de la Punctul de Lucru Darabani.

Acoperiș aprins de la un corp de iluminat

La Cătămărăști Deal, acoperișul unui garaj s-a aprins de la un corp de iluminat aflat în funcțiune, neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

Incendiilor de vegetație uscată produse la Corlăteni, Cișmea, Avrămeni, Pomârla, Brăești și Dimăcheni au fost stinse de pompierii militari din Săveni și Dorohoi și voluntarii din Pomârla, Nicșeni, Brăești, Avrămeni și Dimăcheni. În total, a ars vegetația uscată de pe aproximativ 30 ha.

Recomandări făcute de pompieri

Având în vedere faptul că zilnic se înregistrează incendii de vegetație uscată, reamintim cetățenilor că incendierea vegetației uscate este INTERZISĂ pentru că poate pune în pericol viața oamenilor, poate distruge habitatul unor animale, poate afecta gospodăriile, locuințele, rețelele de electricitate, pădurile sau culturile agricole.

Vântul contribuie la propagarea flăcărilor, iar dacă incendiile se manifestă aproape de locuințe, pericolul este și mai mare.

Protejați-vă viața și proprietatea și nu uitați că prin incendierea vegetației uscate și a gunoaielor se poluează și mediul înconjurător.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
7.6 ° C
10.6 °
7.2 °
63 %
2.3kmh
13 %
vin
19 °
sâm
12 °
Dum
20 °
lun
23 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Noroc că l-au băgat la bulău pe Dragnea și a unit Iohannis partidele, că era festival și în centru, dar cu altfel de muzică.

EDITORIAL

Vești „bune” pentru învățământul românesc. Săptămâna aceasta trebuia să intre în tipografii „Broșura pentru admiterea în liceu”, un document cât se poate de util...

EPIGRAMA ZILEI

Am înțeles din ce pricini Marea deloc nu le priește : El să n-audă de rechini Iar dumneaei, de … pește! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...