vineri, mai 2, 2025
AcasăLocal BTPeste 100 hectare de vegetație distruse în incendii (video)

Peste 100 hectare de vegetație distruse în incendii (video)

Zece incendii de vegetație uscată și miriște au avut loc, marți, pe raza județului Botoșani. Avrămeni, Gorbănești, Dângeni, Havârna, Mitoc, Suharău, Brăești și Coșula sunt zonele unde s-au produs aceste incendii. Focul deschis în spații deschise este cauza probabilă de producere a acestor evenimente.

Pentru stingerea flăcărilor au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, Gărzii de Intervenție Trușești și Punctului de Lucru Darabani, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și voluntarii din Avrămeni, Gorbănești, Dângeni, Havârna, Mitoc, Suharău și Brăești. Aceștia au depus un efort consideral și au impiedicat propagarea flăcărilor la gospodării.

În total, în urma celor zece incendii a fost distrusă vegetația uscată de pe 100 hectare.

Semnal de alarmă tras de pompieri

Potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă. În condiții de vânt puternic sau de temperaturi ridicate, incendiile de vegetație uscată pot deveni și mai periculoase dacă în zona terenurilor arzânde se află locuințe, păduri, solare etc.

Pentru a evita producerea arderilor necontrolate, facem apel către cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor.

“Le reamintim faptul că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă. Precizam faptul că, în urma incendiilor de vegetație uscată, coordonatele suprafețelor agricole afectate vor fi înaintate către Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) și Garda de Mediu – Comisariatul Județean Botoșani, pentru luarea măsurilor ce se impun, conform unui protocol de colaborare încheiat, la nivel național, în vederea monitorizării modului de respectare de către fermieri a bunelor condiții agricole și de mediu referitoare la arderea miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil și la arderea pajiștilor permanente”, au transmis reprezentanții ISU.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer senin
12.8 ° C
14.6 °
12.8 °
66 %
1kmh
6 %
vin
22 °
S
24 °
D
28 °
lun
19 °
mar
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

O piedică în calea uitării. Ca să nu mai zică cineva că nu-i iubim pe politicienii care ne reprezintă.

EDITORIAL

Când am început, în urmă cu aproape 5 ani, colaborarea cu „Monitorul de Botoșani”, m-am gândit că aceasta nu o să dureze mai mult...

EPIGRAMA ZILEI

Trebuie eliminați Urgent și pe orice cale Urșii din Munții Carpați Și șacalii din ... Bucale! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...